Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Рух «Чесно» пов'язує «дітище» Ігоря Палиці партію «За майбутнє» ще з одним «батьком» – Ігорем Коломойським

Ну хто повірить, що Ігор Коломойський, за словами Ігоря Палиці, уже «награвся» в політику?

Фото ЕП.

«Рух «Чесно» пов'язує «дітище» Ігоря Палиці партію «За майбутнє» ще з одним «батьком» – Ігорем Коломойським

Одіозний олігарх, який незаконно вивів із «ПриватБанку» 150 мільярдів гривень, бере участь у фінансуванні потужної передвиборчої кампанії партії, яку очолює його давній бізнес-партнер та друг Ігор Палиця

За підрахунками міжнародної аудиторської компанії Kroll, Коломойський і його бізнес-партнери через «ПриватБанк» незаконно вивели 5,5 мільярда доларів. Це чимала сума –  у 2016 році, коли держава була змушена націоналізувати ПриватБанк, цих грошей витачило б, щоб понад пів року платити пенсії усім пенсіонерам України. Зрозуміло, що навіть незначної частки цих грошей достатньо для «розкрутки» будь-якої політичної сили.
Згідно з повідомленням руху  «Чесно», одним з доказів фінансування Коломойським партії «За майбутнє» може бути 100-тисячний транш від ТОВ «Міленіум 2018», київської фірми, яка, за даними аналітичної системи YouControl, пов’язана з групою «Приват» Ігоря Коломойського й Геннадія Боголюбова. Зазначена компанія володіє будівлею в центрі Києва – на вулиці Володимирській, 12. Це бізнес-центр «Міленіум», де, як стверджують журналісти «Bihus.Info», розташований офіс Коломойського. Саме в цьому бізнес-центрі зареєстрована партія «За майбутнє» (в офісі 302), а її сусідом є партія УКРОП, членом президії якої, до слова, був Ігор Палиця. Свого часу через «Міленіум» фінансувався і УКРОП, - таким чином цій партії було переказано 2,35 млн гривень.

Гостро критикує Захід і Ігор Палиця, хоч і проводить багато часу у затишній Швейцарії.

Нагадаємо, партія з назвою «За майбутнє», яку в народі називають «За майбах», з’явилась у жовтні 2019 року внаслідок перейменування партії «Україна майбутнього». Однак згідно з фінансовим звітом за І квартал 2020 року, офіційно партія не мала жодного працівника, не володіла й не користувалась жодним майном. Упродовж перших трьох місяців цього року «За майбутнє» не витрачала коштів, хоча й отримувала їх, - зокрема, згаданий транш від «Міленіуму».  У травні 2020 року новим головою політсили обрали Ігоря Палицю і з того часу партія активно включилась в боротьбу за владу.

…Ігор Палиця в інтерв’ю «Лівому берегу» сам називав себе «другом» Ігоря Коломойського. Як народний депутат групи «За майбутнє» (звідси й назва партії) у стінах Верховної Ради пан Палиця намагався врятувати свого партнера від так званого «антиколомойського закону». У той же час спільні бізнес-справи з Ігорем Коломойським має вже і 24-річний син Ігоря Палиці Захар, на якого починаючи з 2017 року зареєстровано 16 українських компаній.  Із націоналізованим ПриватБанком судився й дядько Ігоря Палиці  Дмитро Потішман... Як бачимо, бізнес-інтереси Коломойського та Палиці тісно переплетені. І своя партія може допомогти їх захищати та розвивати через контроль над місцевою владою та ресурсами.

Ще одна небезпека, яку може приховувати в собі партія «За майбутнє», в тому, що ця політсила  цілком здатна підтримати проросійський крен влади Зеленського. Як відомо, щодо Коломойського ведуться розслідування у США та Великій Британії, тож дорога на Захід йому закрита. Через це він готовий знову розвертати Україну в бік Росії.  Свого часу вибуховою стала його заява про те, що «кров забудеться», а Росія дасть нам 100 мільярдів доларів, тому пора знову дивитись у напрямку Москви.

Гостро критикує Захід і Ігор Палиця, хоч і проводить багато часу у затишній Швейцарії. Він, зокрема, вважає, що треба прийняти закон про «іноземних агентів», як це є в Росії. А там влада використовує цей закон, щоб розправлятись з незалежною пресою та опозицією. Так от, в разі якщо теперішня дилетантська влада Зеленського піде на серйозні поступки Путіну, зупинити її могли б патріотичні місцеві ради.

Але є великий сумнів, що ради, які контролюватимуть партійці із «За майбутнє», це робитимуть. Бо «кров забудеться», а Росія, на відміну від надокучливого Заходу, не заважатиме гешефту.

Дарія КЛИЧ.

Telegram Channel