Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Володимирі для підлітків запустили послугу ID-14

26 осіб скористались послугою 2 в 1 .

Фото volodymyrrada.gov.ua.

У Володимирі для підлітків запустили послугу ID-14

Заява на оформлення ID-картки одночасно є заявою на присвоєння податкового номеру

Послугою ID-14, яка передбачає одночасне оформлення першого паспорта та ідентифікаційного номера платника податків, у Володимирі-Волинському вже скористалися 26 дітей. Про це інформує сайт місцевої ради.

Запуск послуги дозволяє зменшити кількість візитів громадян до держорганів, оскільки відтепер відпадає необхідність відвідування Центру обслуговування платників податків для написання заяви й отримання довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків, – йдеться на сайті міста.

Запуск послуги дозволяє зменшити кількість візитів громадян до держорганів.

Загалом за послугою з оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки до ЦНАПу звернулись 250 жителів міста, з яких 130 отримали паспорт вперше при досягненні 14 років і 26 – скористались послугою 2 в 1 .

«Наш ЦНАП другим у Волинській області розпочав надання послуг з виготовлення паспорта громадянина України у формі ID-картки та оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм. Адміністратори центру пройшли навчання для надання нової комплексної послуги при оформленні першого паспорта в 14 років.

Заява на оформлення ID-картки одночасно є заявою на присвоєння податкового номеру. До травня громадяни повинні були звернутися в податкову для оформлення ідентифікаційного номеру, тепер при оформленні паспорта їм автоматично присвоюється ідентифікаційний код.

Ми дуже раді, що приєдналися до такого проєкту, що дозволить скоротити час громадян і їм більше не потрібно буде відвідувати два органи самостійно», – зазначила директор Центру надання адміністративних послуг міста Володимира-Волинського Алла Троць.

Окрім звернень щодо паспорта громадянина України у формі ID-картки, у ЦНАПІ отримали 466 звернень на виготовлення закордонного паспорта. 

Порівняно з попередніми місяцями, найбільше звернень надійшло в серпні. У Центрі надання адміністративних послуг пояснюють, що це зумовлено початком навчального року і, відповідно, збільшенням кількості бажаючих змінити місце реєстрації проживання.

Telegram Channel