Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Представник МОЗ закликав волинян більш відповідально ставитися до протиепідемічних вимог

Кузін наголошує, що область в будь-який момент може перейти до червоного рівня епіднебезпеки.

Фото Волинської ОДА.

Представник МОЗ закликав волинян більш відповідально ставитися до протиепідемічних вимог

Пресслужба Волинської обладміністрації акцентувала увагу на зверненні до мешканців краю Ігоря Кузіна, виконувача обов'язків генерального директора держустанови «Центр громадського здоров’я МОЗ України

«Закликаю волинян більш відповідально ставитися до дотримання протиепідемічних заходів», - з такими словами представник МОЗ Ігор Кузін, який перебував до 5 вересня з візитом в області, звернувся до краян на спеціальній нараді. Про це інформує сайт Волинської ОДА.

Реклама Google

Виконувач обов'язків генерального директора ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» Ігор Кузін повідомив, що ситуація у Волинській області є відносно керованою і непоганою. Згідно останнього рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС до помаранчевої зони віднесено два регіони: Луцький район та м.Луцьк, та 9 районів віднесені до жовтого рівня епідемічної небезпеки. Однак, викликає занепокоєння ситуація з дотриманням жителями області протиепідемічних заходів. За його словами, близько 40-ка % осіб не використовують маску, коли заходять у приміщення і це є проблемою.

«Закликаю волинян більш відповідально ставитися до виконання вимог, встановлених МОЗ і дотримуватися протиепідемічних заходів. Тому що сам факт наявності помаранчевої зони – це ситуація, коли область в будь-який момент може перейти до червоного рівня епідемічної небезпеки, або ж повернутися до жовтого чи зеленого. Але це все буде залежати від кожного громадянина області», - наголосив Ігор Кузін.

«Сам факт наявності помаранчевої зони – це ситуація, коли область в будь-який момент може перейти до червоного рівня епідемічної небезпеки, або ж повернутися до жовтого чи зеленого. Але це все буде залежати від кожного громадянина області», - наголосив Ігор Кузін.

Опісля керівник Центру громадського здоров’я МОЗ України подякував обласній державній адміністрації, обласній раді та головному державному санітарному лікарю в області за налагодження співпраці та забезпечення ефективної протидії коронавірусу.

Щодо проблеми черг та затримок у проведенні ПЛР досліджень, то Ігор Кузін зауважив, що упродовж останніх кількох місяців був факт переїзду лабораторії, що й зумовило певне затримку. На сьогодні лабораторія вже повністю переїхала, тому рівень черг повинен стати мінімальним. Також штат лабораторії підкріплено додатковою кількістю фізичних осіб за рахунок залучення фахівців із обласної інфекційної лікарні та інших установ, тому і наразі в обласній лабораторії є достатній технічний потенціал для того, щоби виконувати необхідну кількість досліджень.

Telegram Channel