Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Китайці планують відкрити у Рівному лікарню

У планах китайців спільно з областю – створити лікарню традиційної медицини, бо аналогічні філіали відкрили у семи країнах світу.

Фото із сайту ОДА.

Китайці планують відкрити у Рівному лікарню

Китайці планують збудувати на Рівненщині лікарню й навчати молодь своєї мови

Делегацію в облдержадміністрації зустрічали 2-го вересня, за результатами перемовин домовились підписати меморандум, який поки погоджують в Міністерстві закордонних справ, повідомляє Рівненська ОДА.

Делегацію з міста Чунцін прибула в область, щоб налагодити партнерську співпрацю, – повідомили в пресслужбі ОДА. Іноземцям презентували економіку й потенціал Рівненщини. Ті представили й своє 30-мільйонне місто, яке називають одним з найбільших промислових центрів Китаю.

«Місто стрімко розвивається. Наша східна традиція говорить: щоб робити бізнес, треба паралельно займатися соціально-культурними проектами. Саме тому Чунцін налагоджує співпрацю з іншими країнами або ж регіонами», – цитує пресслужба ОДА представника Чунцінської асоціації сприянню міжнародному обміну Чен Кай.

У планах китайців спільно з областю – створити лікарню традиційної медицини, бо аналогічні філіали відкрили у семи країнах світу.

У планах китайців спільно з областю – створити лікарню традиційної медицини, бо аналогічні філіали відкрили у семи країнах світу. А також – навчати рівненську молодь китайської мови й налагодити обмін студентами. Їх також зацікавив зелений туризм та перспектива налагодження торговельних відносин з Рівненщиною, – повідомляють в ОДА.

У пресслужбі адміністрації повідомили, що сторони вивчають можливість відкриття лікарні на базі наявних вільних площ, придатних для ведення медичної практики, зокрема – на базі Рівненської обласної дитячої лікарні.

Китайська делегація – не перша

«На початку року, після проведеної зустрічі та підписання двостороннього документу, планувався приїзд до Рівного китайських експертів. Проте, введення карантинних обмежень, пов'язаних з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, в Китаї, а згодом і в Україні, унеможливлюють проведення раніше запланованих заходів», – повідомили у пресслужбі ОДА.

А ще був Лагос

У листопаді 2019-го року в ОДА була зустріч із представниками штату Лагос, це Нігерія. Там обговорили можливість поставки в африканську країну харчів, обладнання, технологій переробки продукції, навчання спеціалістів, агроконсалтингу, відкриття українсько-нігерійських виробництв. А також – можливість офіційного підписання договору про міжрегіональне партнерство.

Лагос, зокрема, заявив про потребу в м’ясі, кормі для риб, складських приміщеннях з системами охолодження тощо.

«За результатами проведеної зустрічі було підготовлено та направлено Лагоській стороні інформацію щодо експортних можливостей місцевих товаровиробників. Інформація від органів влади Лагосу не надходила», — пояснили в пресслужбі обласної адміністрації.

І був «дивний» візит з Оману

На Рівненщині на початку 2020 року також побувала робоча група з Оману. Принаймні, про це повідомила низка місцевих приватних ЗМІ.

Бізнесмени нібито хотіли взяти в оренду землю, щоб займатися тваринництвом, рослинництвом, садівництвом, ягідництвом, а також розробкою кар’єрів, переробкою сільгосппродукції, – повідомляє сайт Корецької РДА. Обговорили з ними і можливість створення індустріального парку площею в 100 гектарів.

Однак, як ідеться в розслідуванні журналістів «Четвертої влади», керівництво ОДА з оманськими інвесторами не зустрічалося і дізналося про їхній приїзд до Корця зі ЗМІ. Там додали, що то була ініціатива одного із корецьких депутатів.

Telegram Channel