Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Мінськ: розпочалися масові затримання, невідомі кийками б'ють людей (Відео)

Часто людей затримують люди у спортивній формі з кийками.

Фото TUT.BY.

Мінськ: розпочалися масові затримання, невідомі кийками б'ють людей (Відео)

У різних частинах Мінська у неділю ввечері проходять жорсткі затримання, часто людей затримують люди у спортивній формі з кийками. Про це інформує Українська правда з посиланням на джерела TUT.BY, білоруська служба Радіо Свобода, NEXTA live.

Як пише TUT.BY, під час акції протесту біля Палацу незалежності силовики кілька разів розпилювали біля огорожі сльозогінний газ.

Після того, як акція закінчилася і біля Палацу незалежності залишилося приблизно два десятки людей, силовики вибігли з-за загородження і затримали кількох хлопців.

Люди в формі і невідомі в чорному йшли по проспекту за людьми, які йшли до стели. Частину людей погнали в парк Перемоги. Туди поїхали мікроавтобуси і автозаки.

Люди зі щитами і в шоломах, які перекрили вулицю Леніна, різко побігли вперед, на демонстрантів. Як передають журналісти TUT.BY, це було досить несподівано, оскільки протестувальники ніяк не провокували людей у шоломах.

У парку Перемоги було затримано не менше 20 осіб. При цьому, як пише NEXTA live, силовики спробували наздогнати, побити і затримати частину демонстрантів. Люди почали стрибати у воду.

Затримання почалися по всьому центру міста, в тому числі на площі Свободи.

Дослівно TUT.BY: «На початку проспекту Переможців невідомі в масках і з кийками в руках кинулися на людей і почали бити. В тому числі, тих, хто впав на землю. Співробітники внутрішніх справ нічого не зробили».

«Близько 15 невідомих у кепках, масках і з кийками в руках увірвалися до кав'ярні O'Petit на самому початку проспекту Переможців. Там сховалися демонстранти. Невідомі розбили кийками скляні двері і увірвалися всередину. Вони витягли назовні кілька людей. Ніхто з позначених співробітників внутрішніх справ нічого не зробив».

«Повідомляється про затримання з різних місць Мінська. Проводяться жорсткі затримання, в тому числі людьми у спортивній формі, озброєними кийками».

Дослівно Радіо Свобода: «Повідомляється про затримання з різних місць Мінська. Проводяться жорсткі затримання, в тому числі людьми у спортивній формі, озброєними кийками».

Деталі: Прес-секретар МВС Білорусі Ольга Чемоданова повідомила Радіо Свобода, що точна кількість затриманих у Мінську та Білорусі на даний момент невідома: «Несанкціонована акція все ще триває, інформація буде завтра вранці».

Що стосується невідомих людей у масках, які били вітрини і двері в кафе в Мінську на Немизі, вона сказала: «Я не знаю, хто це був, будемо розбиратися».

У той же час, правозахисний центр «Весна» повідомив вже про 158 затриманих у Мінську в неділю, проте це не остаточна інформація.

Telegram Channel