Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У двох районах Волині розгорнуть додаткові ліжкомісця для недужих на COVID-19

Волинь досі належати до регіонів зі значним поширенням COVID-19.

Фото Суспільного Волинь.

У двох районах Волині розгорнуть додаткові ліжкомісця для недужих на COVID-19

У лікарнях Володимир-Волинського та Камінь-Каширського районів показник завантаженості – 49,6%

У лікарнях першої хвилі додатково розгорнуть ще 40 ліжкомісць для пацієнтів з коронавірусною хворобою. Таке рішення на останньому засіданні ухвалила регіональна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це інформує Суспільне.

Станом на 7 вересня до медзакладів області з діагнозом «коронавірус» та підозрою на нього госпіталізовано 456 осіб. Загалом розгорнуто 918 ліжок. Додаткові ліжкомісця члени комісії ТЕБ та НС вирішили розгорнути у двох районах.

Реклама Google

«По 20 ліжок у Володимир-Волинському та Камінь-Каширському районах. На наявних ліжках показник завантаженості – 49,6%, а з підозрою на COVID-19 у стаціонарних відділеннях знаходиться 73 особи», - розповіла в.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Людмила Тимощук.

«По 20 ліжок у Володимир-Волинському та Камінь-Каширському районах», - розповіла в.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Людмила Тимощук.

Зі слів головної санітарної лікарки області Наталія Янко, Волинь за даними МОЗ досі належати до регіонів зі значним поширенням COVID-19. Йдеться про перевищення двох показників: середній показник виявлення нових випадків інфікувань за 2 тижні (становить 71,4 на 100 тис. населення при базовому показнику 40 на 100 тис. населення) та показник завантаженості ліжок 1-ї хвилі за останніх 5 днів (перевищує рекомендований (більш як 50 %) і коливається в межах 45,9 – 51,4 %).

Також члени комісії ТЕБ та НС вирішили звернутися до приватних лабораторій в області з проханням оперативно передавати органам влади результати проведених ПЛР-тестувань. «Ми направляли листи до усіх приватних лабораторій з проханням подавати щоденну статистичну звітність. На сьогодні подають таку інформацію лише 3 лабораторії», - розповіла Наталія Янко.

Станом на 8 вересня в області COVID-19 - 60 нових випадків за добу, двоє померли;

Telegram Channel