Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Особисті речі загиблого в Іловайському котлі Олександра Ярмолюка передали у Ковельський музей

Герої не вмирають!

Фото: Кovelpost.com.

Особисті речі загиблого в Іловайському котлі Олександра Ярмолюка передали у Ковельський музей

Після фондового опрацювання експонати поповнять колекцію «Герої не вмирають!». 

Як повідомила директор Ковельського історичного музею Маргарита Матвійчук, 6 вересня 2020 року музею були передані особисті речі ковельчанина Олександра Петровича Ярмолюка, командира мінометного розрахунку 51-ої механізованої бригади, який загинув 29 серпня 2014 року в Іловайському котлі під час обстрілу українських військових, що виходили з оточення так званим «зеленим коридором».

«Речі, які були з ним в АТО, на жаль, не збереглися, окрім військового заплямованого кров'ю квитка, який сьогодні свято бережуть рідні. Дружина героя - Юлія Юріївна Ярмолюк, поділилася з нами деякими матеріалами з сімейного архіву», - зауважує Маргарита Матвійчук.

Речі, які були з ним в АТО, на жаль, не збереглися, окрім військового заплямованого кров'ю квитка, який сьогодні свято бережуть рідні.

Тепер у музеї всі охочі зможуть побачити те, чим користувався наш земляк у цивільному житті: атестат про закінчення у 1999 році Ковельської загальноосвітньої школи I-III ступеня №10, диплом про закінчення Ковельського ПТУ №5, трудова книжка з 2000 р., закордонний паспорт, свідоцтво про державне страхування, банківська картка, свідоцтво на право перевезення автотранспортом в міжнародному автомобільному сполученні (шість років Олександр Ярмолюк працював у Ковельському туристичному агентстві), водійський талон, членський квиток Товариства сприяння оборони України, свідоцтво про закінчення навчального закладу з підготовки водіїв транспортних засобі, світлини та інше.

Після фондового опрацювання власні речі Олександра Ярмолюка поповнять колекцію Ковельського історичного музею «Герої не вмирають!». 

Джерело: Кovelpost.com
Telegram Channel