Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Колишнього політв’язня Балуха вночі побили невідомі

Володимир БАЛУХ.

Фото Главком.

Колишнього політв’язня Балуха вночі побили невідомі

Сенцов повідомив, що стан Балуха важкий і він перебуває в лікарні

Колишній кримський політв’язень Володимир Балух був знайдений сьогодні вранці після того, як його вночі жорстоко побили невідомі. Наразі він перебуває в лікарні, інформує Главком.
«Володимир Балух був побитим сьогодні вночі. Його знайшли тільки вранці. Зараз він у лікарні. Стан важкий. Подробиці з’ясовуються», - написав колишній політв’язень Кремля, режисер Олег Сенцов.

Володимир Балух - кримський фермер, якого окупаційна влада Криму незаконно засудила до п'яти років в'язниці.

Інших подробиць події наразі немає. Як і інформації про те, де було скоєно напад і в якій лікарні перебуває Балух.

Деякі деталі розповіла народний депутат Ірина Геращенко: «Це жах. Нашого побратима, політв’язня Кремля Володимира Балуха побили цієї ночі... Він у лікарні у важкому стані. Зламані ключиця і рука. Його майже без свідомості знайшла жінка, яка й відповіла на телефонний дзвінок Ахтема Чийгоза і допомогла викликати швидку», - написала Геращенко. 

Зазначимо, що рівно рік тому, 7 вересня 2019 року Володимира Балуха було звільнено з російської в'язниці під час обміну між Україною та РФ. 
Також зазначимо, що вчора Роман Сущенко, який днями заявив, що братиме участь у місцевих виборах від партії Європейська солідарність, опублікував фото, на якому він та інші колишні політв'язні Кремля зібралися у річницю звільнення з полону. Серед них, зокрема і Володимир Балух. 

 

 31 серпня партія Європейська солідарність на з'їзді повідомила про включення в команду політсили на місцевих виборах екс-політв'язнів Володимира Балуха і Романа Сущенка.
Володимир Балух - кримський фермер, якого окупаційна влада Криму незаконно засудила до п'яти років в'язниці. Був звільнений в рамках взаємного звільнення утримуваних осіб між Україною та Росією 7 вересня 2019 року.

Telegram Channel