Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Ледь не застрелили: Ігор Палиця розповів, чому перестав ходити на полювання

Ігор ПАЛИЦЯ.

Фото УП.

Ледь не застрелили: Ігор Палиця розповів, чому перестав ходити на полювання

Народний депутат, лідер партії «За майбутнє» зізнався, що куля пролетіла біля його голови за 10 сантиметрів

Про це ексголова Волинської облради розповів у великому інтерв’ю «Український правді». Повністю розмову можна прочитати тут, а ми підібрали кілька його найцікавіших відповідей.  

ПРО ПОЛЮВАННЯ

- Чи правда, що з 2004-го року ви не користуєтеся зброєю? Чому?

– Так, не ходжу на полювання. Було одне полювання в Івано-Франківській області, де мене запросив тоді колишній голова ОДА Вишиванюк Михайло Васильович. І біля мене на номері стояв керівник СБУ, який так захопився, що коли кабани пішли через лінію, то його пуля попала в дерево за 10 сантиметрів над моєю головою. Тоді Вишиванюк зламав йому рушницю, а я припинив ходити на полювання.

Все, що я заробив, я свідомо записав на сім’ю, щоб не було там, як з Ігорем Єремєєвим

ПРО  ПОПЛІЧНИКА ЯНУКОВИЧА МИКОЛУ АЗАРОВА

 - Азаров робив якісь помилки, давав якісь преференції донецьким своїм улюбленцям. Але дуже багато рішень Азарова були державницькі. І це я можу спокійно сказати, як би це може комусь не подобалося. Азаров був професіонал, при чому з великої букви. Якщо порівнювати за професіоналізмом, скажімо, Азарова зі Шмигалем чи Гончаруком, то їх не можна на одну сходинку навіть поставити.

ПРО БАЖАННЯ, ЩОБ  ВУЛИЦІ НОСИЛИ ЙОГО ІМ’Я

– В мене з сином не раз були розмови. Він вчився за кордоном, жив там, і живе сьогодні. Він бачить друзів з інших країн, і питає – а чого в нас такого немає, ну ти ж теж там чиновник. Я кажу – синок, у мене зовсім інші принципи. Я нікому не давав красти чи заробляти на бюджеті, і собі цього не дозволяв. І чи є в мене амбіція, щоб вулицю назвали потім моїм іменем – є в мене. От у мене є.

ПРО ТЕ, ЧОМУ ЗА ДОКУМЕНТАМИ НЕ МАЄ НАВІТЬ АВТОМОБІЛЯ

– Ні, немає. Все, що я заробив, я свідомо записав на сім’ю, щоб не було там, як з Ігорем Єремєєвим, що коли його не стало, то до цього часу ідуть суди по спадку, а сім'я нічого не має. Я свідомо приймав це рішення, я не хочу писати якісь заумні заповіти. Мені Бог дав заробити, це має бути у сім'ї. 

ПРО ТЕ, ХТО ГІРШИЙ – ЗЕЛЕНСЬКИЙ ЧИ ПОРОШЕНКО

– Що гірше – що переміг Зеленський, чи якби лишився Порошенко?

– При Порошенку було б набагато гірше. Ми весь час би жили в страху «зараз нападе Росія», нас весь час би тримали в страху, було б набагато гірше, однозначно. Я не задоволений тим, що робить Зеленський і трошки розчарований, безумовно, я чекав від нього іншого. І дуже розчарований тим, що робить «Слуга народу» в Верховній Раді. 

 

Telegram Channel