Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Як відрізнити грип, ГРВІ від коронавірусу

COVID-19 продовжує вбивати українців.

Фото Pixabay.

Як відрізнити грип, ГРВІ від коронавірусу

Період захворюваності на грип та ГРЗ розпочинається в останній день вересня та триває до середини травня

Дитячий лікар-імунолог, фахівчиня з імунопрофілактики Волинського ОЦГЗ Ірина Грабовська-Микитюк розповіла, як розрізнити симптоми грипу, ГРЗ та COVID-19 та чи можливо одночасно захворіти на грип та COVID-19.

Про це йдеться на сайті ВОЦГЗ, передає volynnews.

Діти відвідують школи і заклади дошкільної освіти, у звичному режимі функціонують магазини, заклади харчування, інші установи, тож ризики інфікування зберігаються на досить високому рівні й прогнозувати, що на грип та ГРЗ у 2020/2021 роках люди хворітимуть значно рідше, не варто.

Реклама Google

Вважається, що період захворюваності на грип та ГРЗ розпочинається в останній день вересня та триває до середини травня. За епідсезон 2019/2020 на грип та ГРВІ в Україні перехворіло 4,9 млн людей (12,9% населення), 63% з яких – діти до 17 років (що на 7,1% менше в порівнянні із епідсезоном 2018/2019). 71 особа померла (з них 2 дітей).

«Маємо надію, що в зв’язку із карантинними заходами, запровадженими через пандемію коронавірусу, респіраторні інфекції та грип поширюватимуться менше. Однак діти відвідують школи і заклади дошкільної освіти, у звичному режимі функціонують магазини, заклади харчування, інші установи, тож ризики інфікування зберігаються на досить високому рівні й прогнозувати, що на грип та ГРЗ у 2020/2021 роках люди хворітимуть значно рідше, не варто», – зазначили у ВОЦГЗ.

Нагадаєамо, впав по дорозі в школу: дитину зацькували через коронавірус.

Telegram Channel