Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Луцькому прикордонному загоні оновили санітарне відділення медичної частини (Фото)

Оновлений лазарет забезпечений сучасним обладнанням.

Фото: Волинська ОДА.

У Луцькому прикордонному загоні оновили санітарне відділення медичної частини (Фото)

Оглянути оновлений лазарет 8 вересня 2020-го року завітало керівництво області голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко та голова обласної ради Ірина Вахович

Проводили будівельно-ремонтні роботи за кошти обласного бюджету. Зокрема, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко у березні поточного року клопотав перед обласною радою про виділення з обласного бюджету фінансування для Луцького прикордонного загону на профілактичні заходи протидії COVID-19. Так, з обласного бюджету виділили 200 тис. грн, аби забезпечити прикордонників засобами індивідуального захисту.

Реклама Google

Та, як розповів начальник Луцького прикордонного загону Олег Вовк, за ці кошти вдалося збільшити кількість ліжкомісць санітарного відлілення з 5 до 15-ти, облаштувавши додатково палати. Таке рішення прийняли, враховуючи пандемією коронавірусу. До слова, у медпункті є навіть стоматологічний кабінет та штатний стоматолог.

 

Слід зауважити, що такий великий об’єм роботи (як зсередини так і ззовні) виконали власними силами. Більше того, на сьогодні за кошти волинської громади (Шацька ОТГ  аналогічно будується відділ прикордонної служби «Світязь». Там вже накопичено 1 млн 200 тис. грн.

Вдалося збільшити кількість ліжкомісць санітарного відлілення з 5 до 15-ти, облаштувавши додатково палати.

«Так як ми працювали і з меценатами, і з обласною клінічною лікарнею, окрім того централізовано надходила допомога з Міністерства, нам вдалося закумулювати достатню кількість засобів індивідуального захисту, аби бути забезпеченими. Тож з отриманих коштів на профілактичні засоби ми витратили 50 тисяч гривень. А решту коштів, 150 тисяч гривень, витратили на будівельні роботи та меблі. Ось так нам вдалося модернізувати наш лазарет», - розповів Олег Вовк.

 

 Аби показати результат проведеної роботи й запросили керівництво області. Окрім цього, користуючись нагодою, Олег Вовк провів екскурсію територією військової частини та презентував 8 автівок «RENAULT DUSTER», придбаних в рамках виконання програми щодо вдосконалення спостереження на польському кордоні «Україна- Білорусь-Польща 2014-2020». Закуплені патрульні автомобілі підвищеної прохідності працюватимуть у підрозділах охорони кордону та застосовуватимуться виключно для несення служби прикордонників.

 

 Своєю чергою, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко та голова обласної ради Ірина Вахович з нагоди ювілею (60-річчя з дня заснування) оркестру Луцького прикордонного загону нагородили подяками колектив, що здобув авторитет не лише на рівні області та міста, а й на рівні держави, адже бере участь у багатьох заходах державного та регіонального масштабу.

 

 «Сьогодні дуже гарна подія. І хочеться, щоб таких було побільше. Дуже якісно все зроблено. Таке треба робити, тим більше для Луцького прикордонного загону, який охороняє кордони держави», - поділився враженнями голова ОДА Юрій Погуляйко.

Джерело: Волинська ОДА
Telegram Channel