Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Головний епідеміолог Молдови подав у відставку через висловлювання про жертв коронавірусу

Пізніше Фуртуне приніс вибачення за свої слова.

Фото zn.ua.

Головний епідеміолог Молдови подав у відставку через висловлювання про жертв коронавірусу

«Я не цинік, але в світі коронавірус забрав життя тих, хто був тягарем для себе і для навколишніх», - серед іншого говорив Микола Фуртуне.

Головний епідеміолог Молдови, директор Національного агентства по громадській охороні здоров'я (НАОЗ) Микола Фуртуне, заявив про відставку, передає прес-служба уряду Молдови. Про це повідомляє Дзеркало тижня.

«Прем'єр-міністр Іон Кику запросив директора Національного агентства громадської охорони здоров'я (НАОЗ) на зустріч, в ході якої Миколу Фуртуне заявив про свою відставку», - говорить представник прес-служби.

Також додається, що Іон Кику глибоко шкодує про ті заяви, що зробив Фуртуне напередодні, 7 вересня.

Директор Національного агентства з громадського здравоохраненіюзаявіл в ефірі одного з місцевих телеканалів сказав, що «коронавірус забрав життя тих, хто був тягарем для себе і для оточуючих», тому що мав складні супутні захворювання.

«У випадку 1/3 смертей люди страждали різним ступенем ожиріння, причому серцево-судинна патологія в більшості випадків переважає. Я не цинік, але в світі коронавірус забрав життя тих, хто був тягарем для себе і для оточуючих. Це люди, які мучилися : на останніх стадіях раку, на пізніх стадіях діабету, з серцево-судинними патологіями. Це сталося в Італії, у Франції, і на жаль, в Молдові «, - заявив Фуртуне.

Пізніше Фуртуне приніс вибачення за свої слова, зазначивши, що його неправильно зрозуміли, проте президент і уряд почали вимагати його відставки.

Telegram Channel