Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Україна відновить постачання води в Крим лише після його деокупації

І правильно!

Фото Мінреінтеграції.

Україна відновить постачання води в Крим лише після його деокупації

Про це заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ігор Яременко

Воду через Північно-Кримський канал відправлять до Криму лише після того, як півострів буде деокуповано.

Про це заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ігор Яременко, інформує uatv.ua з посиланням на пресслужбу відомства.

«Після того, як кримський півострів буде деокупований, Україна буде рада подати туди воду», – сказав Яременко під час огляду дамби на Північно-Кримському каналі поблизу КПВВ «Каланчак».

Наукові дослідження підтверджують, що питної води для потреб населення окупованого півострова більш ніж достатньо, якби ця вода не використовувалася на військові потреби Росії в Криму. 

За його словами, наукові дослідження підтверджують, що питної води для потреб населення окупованого півострова більш ніж достатньо, якби ця вода не використовувалася на військові потреби Росії в Криму. 

Яременко пояснив, що окупанти де-факто забирають воду у простих людей і віддають її на потреби власної мілітаристської машини.

«Росіяни серйозно мілітаризували півострів, насичуючи його зброєю, живою силою, будуючи нові військові потужності на півострові і подаючи воду в першу чергу на ці об’єкти. Звичайно, найпростіше пояснити людям, що це Україна перекрила вам воду і не надає. Саме цим країна-агресор і маніпулює. Якби воду не витрачали на військові потреби окупантів, мирному населенню її більше, ніж вистачало б», – зауважив замміністра.

Він нагадав, що до моменту окупації Кримського півострова, там не було проблем з питною водою навіть за умов посухи. 

Яременко наголосив, що відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, Росія, як країна-окупант, має нести відповідальність за неналежне забезпечення водою місцевих жителів.

Нагадаємо, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял заявив, що без роботи Північно-Кримського каналу проблему водопостачання в Криму не вирішити.

Telegram Channel