Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Кілька бригад надзвичайників «рятували» від пожежі ліс на Ратнівщині (фото)

Черговий лісництва помітив дим.

Фото ВОУЛМГ.

Кілька бригад надзвичайників «рятували» від пожежі ліс на Ратнівщині (фото)

Через поривчастий вітер існує небезпека швидкого поширення вогню вглиб лісового масиву

На території Ратнівського лісництва ДП «СЛАП «Ратнеагроліс» сьогодні, 9 вересня,  відбулися спільні протипожежні навчання ДП «СЛАП «Ратнеагроліс», ДП «Ратнівське ЛМГ» та управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області.

Про це інформує пресслужба ВОУЛМГ.

За тактичним задумом, черговий лісництва помітив дим в районі 37-го кварталу Ратнівського лісництва ДП «СЛАП «Ратнеагроліс», про що доповів черговому лісгоспу.

Для гасіння пожежі на початковій стадії черговий державного підприємства направив мобільну бригаду, котра приступила до гасіння пожежі за допомогою ранцевих вогнегасників.

Одночасно черговий лісгоспу направляє на місце трактор із плугом ПКЛ-70 для оборювання кромки пожежі з метою її локалізації.

За тактичним задумом навчання, через поривчастий вітер існує небезпека швидкого поширення вогню вглиб лісового масиву, горіння лісового настилу створює сильне задимлення. Черговий лісгоспу повідомляє про стан пожежі директору, головному лісничому підприємства. Керівництво лісгоспу направляє на пожежу автомобіль, про факт загоряння інформують обласне управління лісового та мисливського господарства.

Силами державної лісової охорони пожежу не вдається приборкати, тому керівник гасіння лісової пожежі  звертається за допомогою до суміжного лісгоспу ДП «Ратнівське ЛМГ» та диспетчера 14 державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України в області.  На місце пожежі прибуває черговий караул 14 ДПРЧ  та пожежний автомобіль ДП «Ратнівського ЛМГ».

Спільними зусиллями пожежу було локалізовано, що вкотре показало злагодженість роботи всіх структур.

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Джерело: Пресслужба Волинського ОУЛМГ
Telegram Channel