Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині спільно з поляками ремонтуватимуть дорогу за європейським принципом

Дорога до пункту пропуску "Устилуг".

Фото Служби автомобільних доріг області.

На Волині спільно з поляками ремонтуватимуть дорогу за європейським принципом

З Володимира до Устилуга буде нова дорога

На Волині розпочали реалізацію українсько-польського проєкту з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури в частині ремонту 13-кілометрової ділянки національного автошляху Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне, що веде до міжнародного контрольно-пропускного пункту «Устилуг-Зосін» (км 0+420 – км 13+420).

Про це інформує Служба автомобільних доріг області.

Уперше на волинських автошляхах буде реалізовуватись поширений в країнах ЄС принцип будівництва доріг «Design and buid» («Проєктуй – будуй»). Суть його полягає в тому, що єдина підрядна компанія спочатку проєктує ділянку дороги, а потім її реконструює.

Виконання ремонтних робіт на ділянці м. Устилуг – м. Володимир-Волинський автодороги Н-22 здійснюється за контрактами на загальну суму 7 035,6 тис. євро, укладеними в рамках реалізації Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги для фінансування проектів з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону, що підписаний у вересні 2015 року та ратифікований Законом України № 977-VIII від 03.02.2016р.

До слова, саме на ділянці м. Устилуг – м. Володимир-Волинський вперше на волинських автошляхах буде реалізовуватись поширений в країнах ЄС принцип будівництва доріг «Design and buid» («Проєктуй – будуй»). Суть його полягає в тому, що єдина підрядна компанія спочатку проєктує ділянку дороги, а потім її реконструює.

Замовник ремонтних робіт – Служба автомобільних доріг у Волинській області.

Підрядне підприємство – DROG-BUD Sp. z o.o. (Республіка Польща).

Наразі дорожня техніка працює на відрізку автошляху, що суміщається з вулицею Устилузькою у Володимирі-Волинському. Там проводяться роботи з фрезерування старого дорожнього покриття, згодом розпочнеться влаштування першого шару асфальтного покриття.

Під час проведення ремонтних робіт проїзд транспорту цією ділянкою автошляху Н-22 частково обмежується і здійснюється в реверсному режимі почергово однією зі смуг руху.

 

 

Водіїв закликають бути максимально уважними, обережними та відповідальними.

 

 

 

Джерело: Служба автомобільних доріг області.
Telegram Channel