Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Асоціація міст України заявила про тиск на місцеве самоврядування напередодні виборів

Асоціація міст України розглядає нову ініціативу парламенту як черговий крок у напрямку посилення тиску.

Фото petropavlivka.city.

Асоціація міст України заявила про тиск на місцеве самоврядування напередодні виборів

Асоціація вбачає тиск у появі документа про утворення у Верховній Раді Тимчасової слідчої комісії, що має перевірити рішення самоврядних органів щодо їх законності

Асоціація міст України каже про політичний тиск на місцеве самоврядування напередодні виборів. Про це йдеться в повідомленні Офісу реформ у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Реклама Google

Асоціація міст України звернулася до Голови Верховної Ради України та голів депутатських фракцій і груп із проханням зняти проєкт Постанови №3693 «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування по рішеннях органів та посадовців місцевого самоврядування, що мають ознаки порушень чинного законодавства України, конфлікту інтересів та корупційних діянь».

Як йдеться на сайті, Асоціація міст України розглядає таку ініціативу як черговий крок у напрямку посилення тиску на органи місцевого самоврядування напередодні місцевих виборів, запланованих на 25 жовтня 2020 року.

«Утворення такої ТСК зараз є поганим сигналом суспільству та міжнародній спільноті, оскільки ймовірність її використання з метою недобросовісної конкуренції та нечесної політичної боротьби можуть мати вплив на результати народного волевиявлення», – наголошують у повідомленні АМУ.

«Утворення такої ТСК зараз є поганим сигналом суспільству та міжнародній спільноті, оскільки ймовірність її використання з метою недобросовісної конкуренції та нечесної політичної боротьби можуть мати вплив на результати народного волевиявлення. А це, у свою чергу, негативно вплине на репутацію України та міжнародне визнання чесності та прозорості місцевих виборів», – наголошують у повідомленні АМУ.

Telegram Channel