Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Близько сотні білоруських футболістів записали звернення проти дій силовиків (Відео)

Спортсмени вирішили не стояти осторонь.

Фото Радіо Свобода.

Близько сотні білоруських футболістів записали звернення проти дій силовиків (Відео)

Майже 100 білоруських футболістів вищої та першої ліг, іноземних клубів, молодіжних та національних збірних засудили насильство в країні.

Спеціальне відео з’явилося на YouTube 12 вересня. Гравці по черзі промовляють слова, закликаючи владу припинити знущання над власними людьми. Про це передає Суспільне.

Реклама Google

«Ми записали це відео, бо не можемо мовчати, коли б'ють наших людей, друзів та колег. Ми, футболісти різних команд, але однієї країни, керуємося лише сумлінням і нетерпимістю до всього, що відбувається навколо. Ми висловлюємо співчуття родинам загиблих та слова підтримки всім, хто постраждав, принижений та скалічений. І ми закликаємо: припиніть насильство! Ми, як і всі наші люди, маємо права і свободи, закріплені в Конституції», – йдеться у зверненні.

«Ми, футболісти різних команд, але однієї країни, керуємося лише сумлінням і нетерпимістю до всього, що відбувається навколо. І ми закликаємо: припиніть насильство! Ми, як і всі наші люди, маємо права і свободи, закріплені в Конституції», – йдеться у зверненні.

Футболісти вказують, що ніхто не повинен зазнавати тортур або жорстокого, нелюдського або такого, що принижує гідність, поводження чи покарання.

«Немає іншого привілею, крім одного - права людини! Ми за правду, справедливість та свободу!», - йдеться у відеозверненні.

До цього футболісти, хокеїсти та представники інших ігрових видів спорту не коментували ситуацію в Білорусі.

Що відомо
12 вересня у Мінську силовики у балаклавах затримували жінок на опозиційному марші.
З 9 серпня у Білорусі тривають масові акції протесту у зв'язку з результатами виборів, за якими у чинного президента Олександра Лукашенка 80,1% голосів, а у його опонентки Світлани Тихановської — 10,1%.
Європейський Союз не визнав результати виборів президента Білорусі та пообіцяв накласти санкції на відповідальних за фальсифікації та насильство.
Президент Володимир Зеленський вважає, що президенту Білорусі Олександру Лукашенку слід провести нові вибори з міжнародними спостерігачами. При цьому він заявив, що Україна не буде втручатися у білоруські вибори.
Лукашенко застеріг білорусів від сценарію України, яка, за його словами, «стоїть на колінах». Також він заявив, що Україна, як і інші країни, «наказала провести нові вибори» у Білорусі. Офіс президента України порадив білоруській владі «поважати право своїх співгромадян на життя, здоров'я та свободу.»

Telegram Channel