Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Недосяжними вимогами Москва міцно тримає Зеленського на гачку, - Єлісеєв

Єлісеєв: поки не буде закритий кордон і виведені російські війська - ніяких виборів на окупованому Донбасі.

Фото РБК.

Недосяжними вимогами Москва міцно тримає Зеленського на гачку, - Єлісеєв

Радник Порошенка вважає вимогу переглянути постанову про вибори свідомою провокацією росіян і закликає повернутись до «дорожньої карти»

Недосяжні вимоги, які висуває російська сторона українській владі - це спосіб постійно тримати Зеленського «на гачку». Так прокоментував у Твіттері тиск Кремля щодо внесення змін у постанову про вибори радник п’ятого Президента, дипломат Костянтин Єлісєєв.

«Перегляд постанови - свідома провокація РФ. Москва розуміє: позитивного рішення не буде. Висуваючи недосяжні цілі, вона робить Україну заручником своєї доброї волі, утримує ініціативу, провокує суспільне невдоволення. Київ зробив помилку, погодившись на таку гру», - пише дипломат.

Єлісєєв вважає, що офіційний Київ має повернути на порядок денний «дорожню карту» Мінська і наполягати на пріоритеті  «безпекового компоненту».

«Поради до зустрічі дипрадників Н4: наполягати на поверненні до принципу «спершу безпека», відновлення роботи над «дорожньою картою» імплементації Мінська і ідеї розгортання миротворців ООН, закриття кордону, виведення російських окупаційних військ. Потім - політичні питання. Інакше - провал!»

«Поради до зустрічі дипрадників Н4: наполягати на поверненні до принципу «спершу безпека», відновлення роботи над «дорожньою картою» імплементації Мінська і ідеї розгортання миротворців ООН, закриття кордону, виведення російських окупаційних військ. Потім - політичні питання. Інакше - провал!», - застерігає дипломат.

Він наголошує, що російська тактика на нормандській зустрічі очевидна - поставити дотримання режиму припинення вогню і звільнення заручників в залежність від виконання Україною політичних зобов’язань: вибори в ОРДЛО, дія закону про особливий статус на постійній основі, амністія. Єлісєєв застерігає - це пастка Москви, в яку потрапив Зеленський.

«Жодних ілюзій. РФ просуватиме принцип «спершу політика»: вибори в ОРДЛО, закон про особливий статус, зміни в Конституцію, амністія», - констатує Єлісєєв.

Костянтин Єлісєєв також зауважив, що чартерні перельоти членів української делегації - це великі кошти з державного бюджету.

«Як дипрадник П‘ятого президента завжди літав на зустрічі Н4 рейсовими літаками. Прокидався о 4 ранку і в аеропорт, аби з пересадками вчасно добратися до Парижа чи Берліна. А нині - чартер, гарно живуть. Цікаво знати, скільки цей вояж обійшовся держбюджету», - пише Єлісєєв.

Telegram Channel