Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Геращенко показала підписи рідних загиблих на Донбасі під вимогою створити ТСК по «вагнерівцях»

Ірина Геращенко.

Фото ЄС.

Геращенко показала підписи рідних загиблих на Донбасі під вимогою створити ТСК по «вагнерівцях»

Верховна Рада України має нагайно створити ТСК щодо справи «вагнерівців». Про це під час Погоджувальної ради заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко. Вона продемонструвала підписи родичів загиблих на Донбасі від рук російських найманців під вимогою створити таку комісію

«Зараз під Верховною Радою України відбувається мітинг родин загиблих героїв російсько-української війни. 25 тисяч як мінімум вдів, доньок, сестер, матерів загиблих зібрали підписи під петицією з вимогою негайно створити ТСК з питань «вагнерівців». Я нагадаю, що постанова про створення такої ТСК вже два тижні знаходиться в парламенті, але блокується», – сказала вона.

«Вагнерівці», до  речі зізналися, що вони вбивали воїнів 25-ї бригади десантників, сотні, тисячі українських воїнів».

«Ці жінки і чоловіки вимагають від вас, голова Верховної Ради, негайно поставити створення такої ТСК», – звернулася депутатка до Дмитра Разумкова. «Ми чули від партії влади, що ніякої спецоперації щодо «вагнеравців» нашими героїчними спецслужбовцями не було проведено. Потім вони змушені були визнати, що така спецоперація була», – також наголосила Ірина Геращенко.

Вона додала: «Вагнерівці», до  речі зізналися, що вони вбивали воїнів 25-ї бригади десантників, сотні, тисячі українських воїнів».

«Тепер ми чуємо, що обговорення цього питання – це зрада національних інтересів. Зрада національних інтересів України – це здавати цю інформацію Путіну і брехати суспільству», – підкреслила співголова фракції.

«Питання створення Тимчасової слідчої комісії щодо зради і «зливу» інформації про так званих «вагнерівців», принаймні поки що, немає в порядку денному. Натомість в порядку денному є цілих три законопроекти, які повертають російську мову у вищу освіту».

Тим часом народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович на акції під Верховною Радою з вимогою створити ТСК по «вагнерівцям» заявив, що постанови щодо створення ТСК по «вагнерівцям» немає в порядку денному сесійного тижня.

«Питання створення Тимчасової слідчої комісії щодо зради і «зливу» інформації про так званих «вагнерівців», принаймні поки що, немає в порядку денному. Натомість в порядку денному є цілих три законопроекти, які повертають російську мову у вищу освіту», – наголосив В’ятрович.

 «Як представник «Європейської Солідарності», політичної сили, яка представляє національну позицію, запевняю вас, що наші депутати будуть робити все можливе, щоб сьогодні це питання з’явилося в порядку денному. Ми будемо робити все можливе, що цей пленарний тиждень парламент присвятив саме цим питанням найбільшу увагу, питанням, які говорять про національну безпеку, питанням, які говорять про можливу національну зраду», – додав депутат.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel