Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Чому «волинська» група «За майбутнє» не дала своїх представників у ТСК по «вагнерівцях»?

Яка ж позиція волинських депутатів у питанні, що його піднімають родичі полеглих за Україну?

Волинь-нова

Чому «волинська» група «За майбутнє» не дала своїх представників у ТСК по «вагнерівцях»?

Лише три фракції відреагували на петицію родичів загиблих на Донбасі воїнів з вимогою створити парламентську Тимчасову слідчу комісію по справі «вагнерівців», - «Європейська солідарність», «Голос» та «Батьківщина»

Нагадаємо, що петиція набрала необхідних 25 тисяч голосів усього за 6 днів. Однак цю резонансну справу ігнорує не тільки партія влади «Слуга народу», в якій перебуває волинянин Вячеслав Рубльов, а й група «За майбутнє», де числиться чотири нардепи від Волині – Ірина Констанкевич, Степан Івахів, Ігор Гузь та Ігор Палиця. Останній віднедавна очолює однойменну партію, яка бере участь у місцевих виборах на всеукраїнському рівні.

Про ліс ми створюємо, про ЖЕКи ми створюємо ТСК, а про «вагнерівців» чомусь блокується»

Раніше крім «слуг» проти створення ТСК виступили також депутати від проросійської ОПЗЖ, зокрема Нестор Шуфрич.  Дивує, що представники Волині обрали собі таку «компанію» у цьому резонансному питанні.

Зазначимо, що під час Погоджувальної ради співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко  продемонструвала підписи родичів загиблих на Донбасі від рук російських найманців під вимогою створити ТСК. Крім цього, заступник голови фракції «Голос» Ярослав Железняк закликав інші фракції протягом 14 вересня внести кандидатури до складу тимчасової слідчої комісії. «Надали зараз свого представника «Європейська солідарність» і «Батьківщина» (крім «Голосу» - РЕД.). Всі інші, включаючи «Слугу народу», чомусь на це ТСК не дають. Про ліс ми створюємо, про ЖЕКи ми створюємо ТСК, а про «вагнерівців» чомусь блокується», – дивується Железняк.

ДОВІДКОВО

Українські спецслужби готували безпрецедентну операцію, яка мала на меті затримання групи найманців російської приватної військової компанії «Вагнер», але вона була зірвана в останній момент. Влада спочатку брехала, що ніякої операції не було. Однак журналісти, а потім і народний депутат від «Європейської Солідарності» Володимир Ар’єв, а також колишній секретар РНБО Олександр Турчинов та ексгенпрокурор Юрій Луценко надали копії документів, згідно з якими унікальна спецоперація все ж готувалась. Вони кажуть, що співробітники, які її проводили, готові дати свідчення.

За попередніми даними, наші розвідники виманювали «вагнерівців» з Росії нібито на «роботу» у Венесуелу, куди ті повинні були вилетіти з Білорусі і прямувати через повітряний простір України. У Києві українські спецслужби посадили б літак і захопили б терористів. Більшість з них – ті, які вчинили злочини на території України. Оглядачі не виключають, що довести задумане до логічного завершення не вдалось через те, що Офіс Президента спочатку поставив вимогу перенести заключний етап спецоперації, а потім через витік інформації з оточення Зеленського вона взагалі зірвалась (вагнерівців затримали білоруси і відправили назад в Росію).

Telegram Channel