Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Спецслужби РФ намагалися завербувати львівського лікаря-реабілітолога

"Це був співробітник ФСБ, який під час розмови намагався у мене випитати інформацію стосовно персональних даних службовців ЗСУ, учасників добровольчих батальйонів", — розповів чоловік.

Фото СБУ Львівської області.

Спецслужби РФ намагалися завербувати львівського лікаря-реабілітолога

До правоохоронців звернувся 30-річний мешканець Львівщини, лікар-реабілітолог. Він розповів, що у березні цього року його хотіли завербувати російські спецслужби

Про це Суспільному розповіла речниця Управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська.

В Україні чоловік працював реабілітологом. Він лікував хворих бійців ЗСУ та добровольців. Час від часу їздив до Росії, аби підзаробити.

«Чоловік їздив до Росії від 2015 року, однак у березні 2020 хотів свою діяльність там узаконити. Він прийшов до міграційної служби. Там, за його словами, із ним провів розмову працівник спецслужби», — розповіла Роксолана Яворська.

«Це був співробітник ФСБ, який під час розмови намагався у мене випитати інформацію стосовно персональних даних службовців ЗСУ, учасників добровольчих батальйонів», — розповів чоловік.

«Це був співробітник ФСБ, який під час розмови намагався у мене випитати інформацію стосовно персональних даних службовців ЗСУ, учасників добровольчих батальйонів. Після цього я категорично відмовився надавати дані і сказав, що не маю до них доступу», — розповів чоловік.

Він повернувся в Україну. Та не одразу повідомив спецслужби. Як розповіли у пресслужбі СБУ Львівщини, чоловік розповів про усе після того, як побачив відео про те, що інших людей також намагалися завербувати.

Реклама Google

Враховуючи, що чоловік добровільно повідомив правоохоронців про намір залучити його до конфіденційного співробітництва зі спецслужбами РФ та не виконав жодного завдання іноземної спецслужби, його звільнено від кримінальної відповідальності згідно із ч. 2 ст. 111 (державна зрада) ККУ.

Telegram Channel