Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Верховна Рада скасувала довідки про судимість для кандидатів в депутати

Ухвалити ці зміни вимагали всі фракції.

Фото Вадима ЧУПРИНИ.

Верховна Рада скасувала довідки про судимість для кандидатів в депутати

Парламент прийняв у цілому закон «Про внесення змін до Виборчого кодексу України щодо спрощення умов реєстрації кандидатів у депутати на місцевих виборах»

Даний законопроект № 3995 було включено до порядку денного на прохання усіх депутатських фракцій і груп.

Законом вилучено пункт 9 частини 1-ї статті 222 Виборчого кодексу, який вимагає надання довідки про наявність чи відсутність судимості для кандидатів на місцевих виборах.

Про це повідомила пресслужба парламенту, передає Lb.ua.

Законом вилучено пункт 9 частини 1-ї статті 222 Виборчого кодексу, який вимагає надання довідки про наявність чи відсутність судимості для кандидатів на місцевих виборах. Таким чином, для всіх кандидатів «встановлюються однакові умови щодо підтвердження несудимості шляхом зазначення про це відомостей у автобіографії».

Із 2017 року в Україні довідки про відсутність судимості видають територіальні сервісні центри МВС.

До цього довідку про наявність чи відсутність судимості повинні були надавати кандидати в депутати обласних, районних, міських, селищних і сільських рад, а також територіальних громад з населенням понад 10 тис. осіб. Разом з тим для депутатів, які балотуються до рад чи громад з населенням менше 10 тис. осіб, а також кандидатам на голів усіх сільських, селищних, сільських і міських рад, таку довідку надавати було не потрібно.

Нагадаємо, колишній депутат встромив підлітку викрутку в живіт.

Telegram Channel