Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Укрзалізниця» придбала два лімузини на гроші для ремонту поїзда

Машини не використовували.

Фото: allukraine.co.ua.

«Укрзалізниця» придбала два лімузини на гроші для ремонту поїзда

За підсумками перевірки, яку проводила Державна аудиторська служба, на Укрзалізниці та її філіях виявили порушень на 11,8 мільярда гривень, які державна компанія допустила у період з 1 січня 2018 року по 30 вересня 2019 року.

Замість ремонту дизель-поїзда Укрзалізниця витратила близько 9 млн грн на закупівлю двох лімузинів Audi А8 Long. Однак використовувати ці машини побоялись, тому вони припадали пилом в гаражі. Про це у Facebook повідомив член Наглядової ради Укрзалізниці Сергій Лещенко, пише allukraine.co.ua.

Реклама Google

За його словами, машини купили за минулого керівника УЗ Євгена Кравцова, автівки придбали без тендеру та приховували цей факт.

Але в підсумку дорогі машини побоялись експлуатувати через можливий резонанс, тому вони весь час стояли в гаражі.

Але в підсумку дорогі машини побоялись експлуатувати через можливий резонанс, тому вони весь час стояли в гаражі, припадали пилом, а на одній з них зіпсувався акумулятор.

 

 За словами Лещенка, аудиторська перевірка цього випадку виявила низку порушень, але її результати пів року не передавали в правоохоронні органи.

Нагадаємо, за підсумками перевірки, яку проводила Державна аудиторська служба, на Укрзалізниці та її філіях виявили порушень на 11,8 мільярда гривень, які державна компанія допустила у період з 1 січня 2018 року по 30 вересня 2019 року.

 

 

Telegram Channel