Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Марина Порошенко очолила список «Європейської Солідарності» на вибори до Київради

«У своїх діях я керувалася не красивими гаслами, а з можливості отримати конкретний результат – покращення якості життя кожної конкретної дитини, кожної окремої родини».

Фото ЄС.

Марина Порошенко очолила список «Європейської Солідарності» на вибори до Київради

Марина Порошенко очолила список партії «Європейська Солідарність» на вибори до Київради. Таке рішення ухвалила Конференція Київської міської організації партії. Марина Порошенко – лікар-кардіолог, кандидат медичних наук, багато років опікується гуманітарною сферою і розвитком інклюзивної освіти, у 2018—2019 р. – Голова Українського культурного фонду

«Знаю, що перше питання, яке я почую, буде: чому я йду в політику? В першу чергу я – громадянка своєї країни, яку дуже люблю. І мені не байдуже – як далі розвиватиметься Україна і що відбуватиметься у її столиці, в Києві», – наголосила Марина Порошенко. 

Вона переконана: політика – це не гасла, це конкретні дії, від яких часто залежать долі людей.

«Впродовж 5 років як Перша Леді я реалізовувала дуже багатьох соціальних та гуманітарних проектів. І в своїх діях я керувалася не красивими гаслами, а з можливості отримати конкретний результат – покращення якості життя кожної конкретної дитини, кожної окремої родини», – зазначила Марина Порошенко. 

Вона переконана: політика – це не гасла, це конкретні дії, від яких часто залежать долі людей.

«Все почалося з інклюзії. Щоб зрозуміти, як раніше жили діти з особливими освітніми потребами – уявіть собі життя на постійному пожиттєвому карантині. Коли ми починали свою роботу – у загальноосвітніх школах по всій країні навчалося менше 3 тисяч дітей з особливими освітніми потребами. А цього року до шкіл пішли понад 24 тисячі таких дітей», – зазначила Марина Порошенко. 

Вона також нагадала, що у 2018 році вдалося переглянути й оновити державні будівельні норми, враховуючи європейські стандарти та кращі приклади європейських столиць.

 

 «І моє рішення балотуватися до Київської міської ради не в останню чергу зумовлено тим, щоб всі ці нові норми не лишалися на папері, а впроваджувалися в життя», – наголошує Марина Порошенко. 

Вона навела як приклад архітектурної доступності Театр на Подолі. «Він збудований нашим Фондом за благодійні кошти і є єдиним новим театром, який відкрився в Києві з часу проголошення незалежності.

Марина Порошенко повідомила, що новий проект, який буде реалізовувати її команда – створення у Києві концертної зали світового рівня.

«Європейська країна не може існувати без розвитку і підтримки національної культури. Це те, що вирізняє будь-яку країну серед інших. Дає підстави пишатися власною історією, культурною та мистецькою спадщиною, талановитим народом. Це – основа розвитку і можливості для найкреативніших українців», – переконана Марина Порошенко.

Вона також назвала справою честі створення Українського культурного фонду – інституції, яка запропонувала українським митцям відкритий, прозорий та зрозумілий механізм отримання грантів на підтримку культурних проектів. 

«Наскільки назрілим і важливим був цей крок, говорять цифри – за 2 роки до Фонду надійшло більше 2,5 тисяч заявок. Це дало можливість знімати фільмів, створювати виставки та театральні вистави, проводити фестивалі та конференції. І це також зробила наша команда», – наголошує Марина Порошенко. 

 

 «Як лікар не можу сьогодні також не згадати про ще один величезний виклик – епідемію коронавірусу. Протягом останніх пів року ми спостерігаємо безпорадність влади та безглуздість її дій. Вони забрали кошти з освіти, культури та місцевого самоврядування і не змогли забезпечити медицину. Лікарні та медики залишаються сам на сам перед хворобою: обладнання недостатньо, або воно неналежної якості, медичні працівники не отримали засобів індивідуального захисту, а кількість медиків, які захворіли, є надзвичайно високою», – зауважує Порошенко. 

Вона нагадала, що Фонд Порошенка, «Європейська Солідарність» та ГО «Справа Громад» з перших днів карантину надавали конкретну допомогу: «За цей час ми придбали та передали в лікарні 130 тисяч захисних костюмів для медиків, 10 тисяч антивірусних окулярів, відремонтували десятки апаратів штучної вентиляції легень, забезпечити тестування, сформували десятки тисяч продуктових наборів для людей вразливих категорій». 

«Але загроза не відступає і жоден благодійник не зможе замінити собою функції держави. І звісно, органів місцевого самоврядування», – переконана Марина Порошенко. 

«Сьогодні в Києві недостатньо уваги приділяється вирішенню соціальних проблем. Шкіл і садочків катастрофічно не вистачає. Лікарні не забезпечені сучасним обладнанням. Лікарі і вчителі не захищені. А значить – не захищені наші діти і наші батьки. Тому сьогодні не час спостерігати збоку. Час діяти і приймати відповідальні рішення. На рівні кожного міста і кожної громади. І звісно, на рівні столиці, яка має стати прикладом для всієї України», – вважає Порошенко. 

«Саме тому ми йдемо до Київради, адже настав час перетворити Київ на справжню європейську столицю з доступним транспортом та інфраструктурою; з сучасними закладами освіти, культури та медицини. На місто, у якому комфортно жити і яким всі ми будемо пишатися», – наголосила Марина Порошенко. 

 

Telegram Channel