Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Відомий лікар з Волині отримав прославу Орден Святого Пантелеймона

Вітаємо із нагородою!

Фото з фейсбук-сторінки Василя ГУТА.

Відомий лікар з Волині отримав прославу Орден Святого Пантелеймона

Любомир Валіхновський отримав медичного «Оскара»

Завідувач хірургічним відділенням КНП «турійська ЦРЛ Турійської районної ради», депутат обласної ради кількох попередніх скликань Любомир Валіхновський отримав прославу Ордена Святого Пантелеймона. Про це Волиньраду повідомив Голова Поважної Ради Відзнаки  за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» Василь Князевич.

Наш земляк увійшов до четвірки найкращих українських та зарубіжних медиків, номінованих на участь в конкурсі в 2020 році. Любомир Валіхновський став переможцем в номінації «Взірець служіння суспільству».

Вітаємо Любомира Дмитровича з таким  визнанням та заслуженою нагородою! Бажаємо міцного здоров'я,  тільки  перемог у боротьбі за людське життя та здоров'я!

Наш земляк увійшов до четвірки найкращих українських та зарубіжних медиків, номінованих на участь в конкурсі в 2020 році. Любомир Валіхновський став переможцем в номінації «Взірець служіння суспільству».

Інформаційна довідка за даними офіційного сайту Відзнаки:

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості.

Реклама Google

Відзнака має тривалу історію. У 2009 р. Міністерство охорони здоров’я запровадило в Україні заохочувальну відзнаку «Хрест Пантелеймона Цілителя», яка вручалася тим, хто має видатні особисті заслуги та сприяє розвитку галузі охорони здоров’я та медичної науки, в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності, а також за інші здобутки на ниві охорони фізичного та духовного здоров’я населення. Відзнака була погоджена та благословенна Предстоятелями трьох найбільших християнських Церков України. З часу заснування Відзнаки було нагороджено більше двадцяти видатних вчених, лікарів, громадських та благодійних діячів, представників духовенства, серед яких такі визначні особистості, як М.М.Амосов (посмертно), О.О.Шалімов (посмертно), О.М.Лук’янова, Ю.І.Кундієв, Л.А.Пиріг, В.Ю.Мартинюк, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир (Гузар) та ін. Дотримуючись основоположних засад заснування Державної нагороди у 2009 р. та продовжуючи традицію нагородження, з метою відновлення в суспільстві засад милосердя, гуманізму, любові до ближнього та недужого, у 2017 р. започатковано громадську Відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона». 9 серпня 2017 р. в день Святого великомученика і цілителя Пантелеймона у м. Києві, вперше в Україні, відбулися урочистості з нагоди відзначення найкращих медиків України та нагородження їх Орденом Святого Пантелеймона. У Софійському Соборі вперше відбувся всеукраїнський молебень за медиків, який очолив Святійший Патріарх Філарет у співслужінні з представниками християнських церков України. Це послужило початком для традиції щорічного нагородження кращих працівників в сфері охорони здоров’я. Відзнака присуджується у таких 5 номінаціях: - «Найкращий лікар»; - «Найкращий медичний працівник»; - «Новатор охорони здоров’я»; - «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я»; - «Взірець служіння суспільству»; У 2018 р. Поважна Рада запровадила нову Відзнаку для молоді - «Медаль Святого Пантелеймона». Існує 3 номінаціїї: - «За лікарське мистецтво»; - «За турботу і ласку до хворого»; - «За наукові розробки в медицині». А вже у 2019 р. ввели нову номінацію на Орден для іноземців: - «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України». Урочиста церемонія нагородження щорічно проходить 9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

Джерело: Волинська обласна рада
Telegram Channel