Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Рівненщині жінка повторно захворіла на COVID-19

Йдеться про жительку Здолбунівського району, їй 60 років.

Фото ілюстративне.

На Рівненщині жінка повторно захворіла на COVID-19

Медики підозрюють повторне інфікування жінки COVID-19. Інформацію підтвердили у медзакладі, пацієнтка якого двічі перенесла недугу. Перший раз коронавірус пройшов у жінки відносно легко, а при повторному зараженні стан був середньої важкості

Про повторне інфікування жінки зі Здолбунівського району повідомляють у районному центрі первинної меддопомоги. Інформацію про це 15 вересня опублікували на сторінці закладу у Facebook. Головний лікар Центру Олег Сумко Суспільному повідомив, що інформація в мережі відповідає дійсності.

Йдеться про жительку Здолбунівського району, їй 60 років. Вперше позитивний ПЛР-тест жінка отримала у червні, а другий – більш ніж через два місяці. Головлікар не має сумніву, що йдеться про повторне інфікування.

Йдеться про жительку Здолбунівського району, їй 60 років.

«Перебіг хвороби був у першому випадку щось середнє між легким і середньої важкості, у другому випадку середньої важкості перебіг. Хвора обидва рази лікувалась стаціонарно. Клініка трошки відрізнялася, але я думаю, що це несуттєво. У другому випадку були наряду з респіраторними ще й кишкові прояви хвороби, були болі в животі. Я як черговий хірург оглядав жінку, коли вона поступила до лікарні», – розповів головний лікар Здолбунівського РЦПМД Олег Сумко.

За його даними, це перший в області випадок повторного інфікування коронавірусною інфекцією. Обидва рази жінку відправляли лікуватися удома, – повідомила завідувачка інфекційного відділення Здолбунівської райлікарні Людмила Ткачук.

«Перший раз вона була на амбулаторному лікуванні, на самоізоляції, виписана була відразу, коли прийшов ПЛР позитивний. Тоді у нас ще не була «ковідна» лікарня. І з від'ємною ПЛР вона прийшла на роботу. Цього разу у неї був біль в животі й знову ПЛР позитивний. Знаєте, COVID – невивчений. Середнього ступеня важкості перебіг, вона виписана на амбулаторне, мабуть, вже видужала», – уточнила Людмила Ткачук.

Реклама Google

Telegram Channel