Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Рівненщині скидають з літака вакцини проти сказу

Усередині приманок знаходиться невеличка капсула з рідкою речовиною – вакциною.

Фото Суспільне.

На Рівненщині скидають з літака вакцини проти сказу

З 17-го вересня на території Рівненської області літаки скидатимуть приманки з вакцинами проти сказу для м’ясоїдних тварин

Про це повідомили на сайті Рівненської обласної державної адміністрації. Розповсюджувати на територіях населених пунктів та водойм їх не будуть.

Вакцину працівники служби розкидатимуть з літака АН-2 над лісами та полями. Самі приманки схожі на сірникові коробки та мають приблизно такий же розмір. На запах вони як м’ясо-кісткове борошно.

Усередині приманок знаходиться невеличка капсула з рідкою речовиною – вакциною.

Усередині приманок знаходиться невеличка капсула з рідкою речовиною – вакциною. Аби тварина вакцинувалась проти сказу – достатньо всього кілька крапель цієї рідини.

«Прохання до жителів області: при виявленні приманок – не брати їх руками і не переносити з місця на місце, тим більше додому. Особливе прохання застерегти своїх дітей, щоб при виявленні приманок з вакциною не грались нею, а тим більше не пробували її розламати», – просять у пресслужбі головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Реклама Google

Заходи з вакцинування тварин проводять періодично останніх кілька років, аби зменшити захворюваність серед вовків, лисиць та єнотовидних собак, а також з профілактичною метою.

Telegram Channel