Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У хасидів, які хочуть потрапити до України, виявили коронавірус (відео)

Хасиди на кордоні в Нових Яриловичах.

Фото Суспільного.

У хасидів, які хочуть потрапити до України, виявили коронавірус (відео)

Паломники на кордоні перебувають четвертий день і не полишають думки потрапити в Україну

У чотирьох хасидів, які перебувають на кордоні України з Білоруссю у Нових Яриловичах, виявили коронавірус.

Про це Суспільному сказала голова чернігівської обласної організації товариства Червоного Хреста Оксана Мудра. За її словами, дані їй надали білоруські колеги з Червоного хреста.

Оксана розповіла, що хворі хасиди відмовилися від госпіталізації до білоруської лікарні і перебувають на кордоні України з Білоруссю.

У ніч з 16 на 17 вересня Оксана Мудра разом з представниками Національного комітету Червоного хреста та загону швидкого реагування, одягнуті у захисні костюми, передали хасидам через білоруських колег 60 пакетів засобів гігієни, 60 теплих ковдр та 60 літрів води. З її слів, саме такої кількості потребували хасиди.

Хворі відмовилися від госпіта

лізації до білоруської лікарні і перебувають на кордоні України з Білоруссю.

 

Також хасидам передали 4 тисячі пакетів спеціальної їжі від єврейської общини Умані. За її словами, отримавши їжу, паломники співали і танцювали, під час отримання передачі та подякували за допомогу.

Нагадаємо, приблизно півтори тисячі хасидів прибули у прикордонні з Україною території Білорусі, аби потрапити до Умані на святкування Рош-га-Шана. Прикордонники стримували паломників на КПП у Чернігівській області разом з поліцією та Нацгвардією, а потім тимчасово обмежили рух транспорту та громадян у пункті пропуску «Нові Яриловичі».

 

Реклама Google

 

Українські прикордонники тимчасово обмежили рух транспорту та громадян у пункті пропуску «Нові Яриловичі» на кордоні України та Білорусі в Чернігівській області. Правоохоронці намагаються не допустити незаконного перетину держкордону групами хасидів.

Прикордонники прогнозують прибуття ще тисячі хасидів до кордону з боку Білорусі на Чернігівщині, аби потрапити до Умані на святкування Рош-га-Шана. Крім цього, очікується прибуття до 700 осіб на Житомирщині та близько 1,5 тисячі осіб на Волині. Міністерство закордонних справ просить Білорусь не оформляти хасидів на виїзд в Україну.

Голова Об'єднаної єврейської громади України Міхаель Ткач позитивно оцінив позицію України щодо обмежень паломництва хасидів до Умані через карантин. За його словами, про обмеження допуску паломників уряд України попередив їх заздалегідь.

У пункті пропуску Нові Яриловичі на Чернігівщині українські прикордонники затримали громадянина Ізраїлю, який спробував незаконно перетнути кордон. Йому заборонили в’їзд до України терміном на 5 років.

В Офісі президента України закликали Білорусь не створювати напругу на кордоні з Україною та не поширювати обнадійливі заяви для паломників. Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко пообіцяв дати хасидам транспорт, якщо Україна створить їм «зелений коридор» для поїздки до Умані.

До Нових Яриловичів приїхали ізраїльські рятувальники і представники Червоного хреста. Вони просять прикордонників дозволити їм передати паломникам гуманітарну допомогу.

Джерело: Суспільне.
Telegram Channel