Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
На Волині говорили про гендерну рівність в рамках реформи децентралізації

Метою проєкту є розширення прав і можливостей жінок.

Фото: Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

На Волині говорили про гендерну рівність в рамках реформи децентралізації

Про реалізацію на Волині проєкту «Просування гендерної рівності та можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні» йшлося в рамках робочої зустрічі із представниками проєкту та заступником голови Волинської обласної державної адміністрації Олександром Троханенком

Даний проєкт реалізовується у чотирьох областях України: Волинській, Херсонській, Сумській та Чернівецькій. Зокрема, у рамках зустрічі обговорювали ситуацію щодо просування гендерної рівності безпосередньо у Волинській області.

Реклама Google

Метою проєкту є досягнення результатів у сфері забезпеченні гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок шляхом інтегрування принципу гендерної рівності та зобов’язань щодо прав людини жінок у реформу децентралізації в Україні.

Проаналізуємо кожен аспект який пов’язаний із гендерною дискримінацією, наприклад, такий як ринок праці чи економічний розвиток

«В подальшому ми допоможемо зробити хороший гендерний паспорт вашої області та ОТГ. Такий паспорт був уже створений у 2018 році, але ми плануємо його оновити та зробити більш ширшим і повнішим. Тобто проаналізуємо кожен аспект який пов’язаний із гендерною дискримінацією, наприклад, такий як ринок праці чи економічний розвиток, - зазначила керівниця проєкту Нургуль Асилбєкова, -  також ми хочемо, щоб результати децентралізації однаково впливали як на чоловіків так і на жінок. У Волинській області чудовим прикладом результатів нашої роботи є Смолигівська громада».

До слова, у рамках візиту відбувся семінар «Стратегічне планування місцевого соціально-економічного розвитку, засноване на дотриманні прав людини та гендерній рівності», де переглядалися можливості регіональної стратегії розвитку, а також прогнозних та програмних документів пілотних громад в контексті прийняття державної стратегії регіонального розвитку.

Джерело: Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації
Telegram Channel