Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Гончаренко про «справу «Прямого»: бачу тиск на опозиційне ЗМІ і рейдерську схему захоплення

Олексій Гончаренко.

Фото ЄС.

Гончаренко про «справу «Прямого»: бачу тиск на опозиційне ЗМІ і рейдерську схему захоплення

Події навколо телеканалу «Прямий» свідчать про системний тиск на опозиційне ЗМІ. Про це біля Офісу Генпрокурора заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко. Він наголосив, що стосовно «Прямого» каналу реалізують рейдерську схему з метою змінити його редакційну політику

«Ми чули заяву працівника ДБР Корецького, який розповів про те, що завдання було заарештувати Прямий як телеканал, а далі через рейдерську схему, через АРМА передати його в зручні руки. Ми бачили, як тільки що Український медіа-холдинг пішов в такі зручні руки Ігоря Валерійовича через АРМА, тому ми знаємо, що ці руки завжди готові щось підхватити, таке серйозне і цікаве. Чому б ще не мати Прямий+Прямий? Це теж можна було б продовжити», – іронізує Гончаренко. 

Враховуючи те, що крім ДБР, яке бігає за телеканалом «Прямий», замість того, щоб бігати за злочинцями, ще і Нацрада з питань ТБ і радіомовлення веде тиск і забирає ліцензії, причому безпрецедентно в Україні на радіомовлення і так далі, – я бачу системний тиск на опозиційне ЗМІ.

«Враховуючи те, що крім ДБР, яке бігає за телеканалом «Прямий», замість того, щоб бігати за злочинцями, ще і Нацрада з питань ТБ і радіомовлення веде тиск і забирає ліцензії, причому безпрецедентно в Україні на радіомовлення і так далі, – я бачу системний тиск на опозиційне ЗМІ. Це якого б телеканалу не стосувалося, я завжди виступаю за свободу слова – це принципово. І я хочу, щоб Генеральна прокурорка теж в цьому питанні зайняла позицію», – наголосив Гончаренко. 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel