Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Зведений бюджет Волині скоротився на 115 мільйонів

Луцька громада недоотримає 8 млн. грн. освітньої субвенції.

Фото: Всеосвіта.

Зведений бюджет Волині скоротився на 115 мільйонів

Діюча формула розподілу освітньої субвенції не враховує потреби у фінансуванні закладів освіти сільських територій, які згідно перспективного плану будуть приєднані до обласних центрів

Розподіл освітньої субвенцій поданий додатком до державного бюджету 2021 року не відповідає чинній постанові «Про затвердження формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами», яка регулює це питання та Бюджетному кодексу. Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала депутат міської ради Анна Мовяк

«Крім сумнівів щодо законності такого рішення є ще ряд зауважень. Перерахувала субвенцію відповідно до вищевказаної постанови, так як воно б мало бути. Ділюся цифрами.

Обсяг субвенції зменшився на 3 млрд. 705 млн. грн.

Зменшилася кількість вчительських ставок, які будуть фінансуватися з державного бюджету на 18 тис. 150.

Застосували буфери ( що таке і за яким принципом воно рахується, хто зна). Після буферів кількість класів, яким буде фінансування зменшилося на 10 тис. 711 класів.

Обсяг субвенції зменшився на 3 млрд. 705 млн. грн.

Розрахункову наповнюваність класів (РНК) підняли для 513. громад. Приблизно третині.

Громадам, які об'єдналися з обласними центрами не застосовується коригування РНК на кількість сільського населення. З 27 учнів розрахунковий клас стало 27, 5. Для Луцької міської громади - це мінус 8 млн. грн. освітньої субвенції.

Зведений бюджет Волинської області схуд на 115 млн. грн.

І так, заробітну плату педагогам підняли», - написала Анна Мовяк.

Раніше депутат вже піднімала проблему того, що вчителі сільських шкіл отримають тільки половину коштів від держави. Діюча формула розподілу освітньої субвенції не враховує потреби у фінансуванні закладів освіти сільських територій, які згідно перспективного плану будуть приєднані до обласних центрів. 

Telegram Channel