Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Операцію по Юрченку «злили», мало бути ще десяток «підозр» для «слуг» - Шабунін

Віталій ШАБУНІН.

Фото УП.

Операцію по Юрченку «злили», мало бути ще десяток «підозр» для «слуг» - Шабунін

Спецоперація з викриття корупційної схеми за участі нардепа Юрченка була зірвана ймовірно через витік інформації з Офісу генпрокурора. Про це в інтерв‘ю «Українській правді» заявив голова правління Центру протидіі корупції Віталій Шабунін

 Він зазначив, що наразі у справі інкримінується тільки епізод щодо передачі 13 тисяч доларів, тоді як на записах йдеться про 200 тисяч доларів.

У підсумку – один депутат має підозру. А якби гроші були передані, він же поніс би їх в комітет. А потім – зала. То ця вся операція мала би скінчитися десятком підозр депутатам.

Реклама Google

«Чому не інкримінується другий епізод? Він 13 тисяч взяв, поправки зареєстрував, а далі мова йде про 200 тисяч – для голосування правок в комітеті, потім в залі. Чому не інкримінується ця частина? Тому що передача грошей не відбулася. НАБУ дуже непрозрачно натякає, що операція була зірвана», - зазначає Шабунін.

«Про операцію знали три інституції – НАБУ, САП і Генпрокуратура. НАБУ, САП – нащо їм зливать свою власну операцію? Я більш ніж переконаний, що «потекло» з Офісу генпрокурора. У підсумку – один депутат має підозру. А якби гроші були передані, він же поніс би їх в комітет. А потім – зала. То ця вся операція мала би скінчитися десятком підозр депутатам. Саме тому операцію злили», - наголошує Віталій Шабунін.

Джерело: УП.
Telegram Channel