Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Суперлекція: Герой України, волинянин Андрій Ковальчук розповів студентам про гібридну війну (Відео)

Андрій Ковальчук прочитав для студентів лекцію про гібридну війну.

Фото volyn.com.ua.

Суперлекція: Герой України, волинянин Андрій Ковальчук розповів студентам про гібридну війну (Відео)

На зустріч із відомим волинянином, легендарним комбригом 80-ОМБР Андрієм Ковальчуком прийшло багато студентів різних факультетів

На початку лекції генерал звернувся до студентів із порадою не зупинятися, а безперестанно вчитися, щоб надалі принести користь державі: «Мене часто запитують, у чому причина війни. Я вважаю, що вона не в Путіні. Основа негараздів закладена безпосередньо в кожному з нас. Ми маємо молодь, яка на Донбасі під чиїмось впливом взяла до рук зброю та воює проти свого народу. Тобто ми десь недопрацювали: мати недовиховала дитину, вчитель недовчив учня, в університеті упустили момент виховання особистості студента. Нам потрібно докласти зусиль, аби в майбутньому це не повторилося, і виправити допущені помилки».

Генерал зазначив, що якщо українець ставить своє «Я» вище за Батьківщину, то такі люди недалекоглядні. Вони приречені на невдачі. Рано чи пізно ці маленькі «Я» стануть проблемою. «Я колись теж не задумувався над поняттям «Батьківщина». Переломним моментом було те, коли до бабусі приїхали родичі, які в часи Другої світової війни емігрували до Австралії і через років 40 повернулися навідати родичів. Я побачив, як вони набирали в платки землю. Їм не вистачало рідної землі, Батьківщини. Кожен із нас повинен це розуміти. І ми, старше покоління, надіємося на молодь, адже саме ви можете виправити усі попередні помилки і стати хорошими вчителями, вихователями», – звернувся до студентів Андрій Ковальчук.

Момент, коли Україна поверне непідконтрольні території, обов’язково настане, і цьому не завадять плани ворогів.

Лектор розповів слухачам про передумови війни, досвід інших пострадянських країн у протистоянні з Росією – Грузії, Азербайджану, Молдови. На думку Андрія Ковальчука, Росія зацікавлена заважати розвитку України та її інтеграції у Європу і хоче контролювати нашу Батьківщину. «Легше керувати та впливати на неосвічених, невихованих і залежних. Важче розмовляти із розумними. Тому на порядок денний у цих людей стало те, що Україну треба контролювати, бо українці розвиваються, розуміють, що на Заході краще, і намагаються туди іти», – сказав відомий волинян і зазначив, що інформаційний складник дуже важливий в умовах такої боротьби.

Також під час лекції Андрій Ковальчук говорив про потребу «фільтрування» й аналізу інформації, непіддавання впливам, готовність армії, співпрацю з міжнародними партнерами та їхню підтримку України, роботу політиків для відновлення миру.

Наприкінці лекції генерал запевнив, що момент, коли Україна поверне непідконтрольні території, обов’язково настане, і цьому не завадять плани ворогів. 

Джерело: СНУ ім. Лесі Українки.
Telegram Channel