Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Правоохоронці з'ясовують, хто «поклав» сайти Нацполіції та Вараської міської ради

Що коїться!

Фото ua.depositphotos.com

Правоохоронці з'ясовують, хто «поклав» сайти Нацполіції та Вараської міської ради

Переполоху зловмисники наробили неабиякого

За фактом несанкціонованого втручання в роботу веб-сайтів Національної поліції та Вараської міської ради розпочато кримінальні провадження.

Про це повідомила речник Нацполіції Оксана Блищик у Facebook, інформує УНІАН.

На цей час сайт Національної поліції України проходить техобслуговування, фахівці працюють над відновленням його роботи.

«У рамках досудового розслідування встановлюються обставини несанкціонованого доступу та особи, які його здійснили. На цей час сайт Національної поліції України проходить техобслуговування, фахівці працюють над відновленням його роботи», - йдеться у повідомленні.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Кіберполіцейські з’ясовують обставини несанкціонованого доступу до сайту та встановлюють причетних осіб.

Речник Нацполіції також зазначила, що аналогічне кримінальне провадження розпочато за фактом несанкціонованого втручання в роботу Вараської міської ради, де невідомі також сьогодні розмістили фейкову інформацію.

У середу, 23 вересня, у Національній поліції заявили про несанкціоноване втручання в роботу офіційного веб-сайту. У зв’язку з цим на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції була поширена недостовірна інформація.

На офіційному сайті Вараської міської ради розмістили неправдиву інформацію про викиди радіоактивних речовин на Рівненській АЕС, а також про евакуацію місцевого населення.

Telegram Channel