Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Роками нічого не міняється, львівська влада возить сміття по всій країні – Олег Синютка

Олег Синютка.

Фото ЄС.

Роками нічого не міняється, львівська влада возить сміття по всій країні – Олег Синютка

Львівське сміття, яке вже давно стало символом місцевої влади, продовжує розповзатись по сусідніх областях

Про це заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка. Він наголосив, що минають роки, а справа далі декларацій львівських очільників не дійшла. За словами Олега Синютки, ідеї збудувати сміттєвий завод із застарілою технологією у житлових мікрорайонах неприйнятні для провідного туристичного центру України. 

«Де потрібно будувати? На тій землі, яка виділена розпорядженням голови ЛОДА Синютки, на території «Галицької сірки», або на 10 земельних ділянках, які були передані львівській владі для будівництва сміттєзаводу».

«Блокада вивезення сміття! Пам’ятаєте цю тезу? ЇЇ поширювала львівська міська влада. Хто сьогодні блокує вивезення сміття? Чому воно висипається в Житомирській, Вінницькій областях? І точно не використовується за призначенням, як це мало б бути», – зазначає Синютка. 

«Я категорично проти будівництва сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій на території «Знесіння», як і в будь-якому іншому мікрорайоні Львова. Я принципово проти будівництва сміттєсортувальної лінії в Рясному, бо там не було ані громадських  слухань, ані висновку екологічної інспекції. Немає дозволу на початок будівництва. Представники влади повинні зупинити процес будівництва сміттєсортувальної лінії на території житлових районів», – переконаний Олег Синютка.

Він наголосив, що у 21 столітті використовувати технологію кагатування і перегнивання сміття – неприпустимо. 

«Весь світ повернувся до 2 технологій – спалювання і плазмової переробки. Львів як місто європейське і сучасне повинен мати завод саме з використанням таких технологій. А те, що відбувається – це просто відмивання грошей та обман львів’ян», – вважає Синютка. 

Він переконаний, що для будівництва сучасного підприємства, яке б вирішило багаторічну сміттєву проблему Львова, потрібно 2-3 роки. 

«Де потрібно будувати? На тій землі, яка виділена розпорядженням голови ЛОДА Синютки, на території «Галицької сірки», або на 10 земельних ділянках, які були передані львівській владі для будівництва сміттєзаводу», – нагадав екс-очільник Львівської ОДА. 

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel