Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Грошей на виплату пенсій до кінця року може не вистачити, - «слуга народу»Третьякова

У Пенсійному фонді вже не дораховуються десятків мільярдів гривень.

Фото Цензор.НЕТ.

Грошей на виплату пенсій до кінця року може не вистачити, - «слуга народу»Третьякова

У Пенсійного фонду України можуть виникнути проблеми з виплатами пенсій до кінця року через дефіцит бюджету відомства і заборгованість по сплаті ЄСВ

Про це заявила голова комітету Ради з питань соціальної політики та захисту ветеранів Галина Третьякова, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на «Суспільне».

«Бюджет Фонду залишається дефіцитним. У 2021 році видатки державного бюджету на фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок і підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, та дефіциту коштів Пенсійного фонду складатимуть 203,8 мільярда гривень», — заявила Третьякова.

Станом на 1 вересня 2020 року заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску до Фонду становить 20,5 млрд гривень.

Реклама Google

Станом на 1 вересня 2020 року заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску до Фонду становить 20,5 млрд гривень. Крім того, Державна казначейська служба попередила, що не зможе наприкінці року надавати Пенсійному Фонду позики - Фонд і так їй винен.

Через збереження негативних тенденцій з нарощування заборгованості Пенсійного фонду України перед єдиним казначейським рахунком за одержані позики, у Казначейства будуть відсутні законодавчі підстави надавати Фонду позики наприкінці бюджетного періоду.

«У зв’язку із цим у Фонду можуть виникнути ризики, пов’язані із виплатою пенсій», — сказано в повідомленні комітету.

Третьякова додала, що держава досі не має контролю за діяльністю, управлінням та стратегією розвитку Пенсійного фонду.

Telegram Channel