Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Жінка втратила дитину через недбалість лікарки

Медичного праівника можуть позбавити волі на строк до двох років.

Фото Pixabay.

Жінка втратила дитину через недбалість лікарки

Слідчі повідомили 49-річній акушерці про підозру

Слідчі Буського відділення поліції викрили лікарку, неналежне ставлення якої до виконання своїх професійних обов’язків могло спричинити загибель плоду у вагітної жінки.

Знаючи, що у пацієнтки є переношена вагітність, лікарка не провела необхідні у цьому випадку обстеження та неправильно обрала очікувальну тактику, що призвело до загибелі плоду, що було підтверджено висновком відповідної експертизи.

Як встановили поліцейські, під час досудового розслідування, у вересні 2018 року до районної лікарні поступила 29-річна вагітна жінка.

Реклама Google

Для подальшого обстеження та ведення пологів їй було призначено 49-річну лікарку, акушер-гінеколога, мешканку Буська. Знаючи, що у пацієнтки є переношена вагітність, лікарка не провела необхідні у цьому випадку обстеження та неправильно обрала очікувальну тактику, що призвело до загибелі плоду, що було підтверджено висновком відповідної експертизи.

Слідчі повідомили 49-річній лікарці про підозру. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – позбавлення волі на строк до двох років.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, курсанта, який вижив у катастрофі АН-26, можуть виписати найближчими днями.

Telegram Channel