Шматок хамона продали за ціною сільської хати на Волині
Шматок іберійського хамона, вироблений в Іспанії, був проданий за рекордну суму
В’ялену свинячу ногу продали за 11881 євро на неофіційному аукціоні в Японії. Цю подію внесли до «Книги рекордів Гіннеса». Про це повідомляє Meat-Inform, пише agronews.ua.
«Без сумніву, це хороша новина для іспанського іберійського свинарського сектору, який отримав оптимістичну звістку в ці важкі часи», – прокоментував іспанський виробник мер Сьєрри Ябуго.
Витримка ноги-рекордсменки, кінцева вага якої перевищує 10 кг, у січні 2020 року перевищила 5 років.
Іберійський хамон є зареєстрованим географічним зазначенням. Тварини, з яких виготовляють цей продукт – свині іберійської породи, які харчуються виключно жолудями та травами. Для виробництва хамону їх забивають у дворічному віці.
Витримка ноги-рекордсменки, кінцева вага якої перевищує 10 кг, у січні 2020 року перевищила 5 років.
«Із своїм традиційним повільним процесом висихання та природного дозрівання, Кортеконсепсьон, мабуть, найкращий анклав в Іспанії для виробництва ібрійського хамону», – заявив виробник Sierra Mayor.
Компанія стала першим об’єктом в секторі іберіко, якому дозволено експортувати продукцію до Японії та Мексики. Там іберійський хамон вже зарекомендував себе як символ високої якості та гастрономічного престижу, зазначають в Sierra Mayor.