Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині дикі кабани знищили врожаї людям (Фото)

Волинь-нова

На Волині дикі кабани знищили врожаї людям (Фото)

Вчора депутат Сошичненської сільської ради Камінь-Каширського району та кандидат на посаду Сошичненського сільського голови Віктор Семенюк половину робочого дня провів у своїй громаді, вирішуючи наболіле людям питання – порушення порядку утримання мисливських тварин (диких кабанів) у напіввільних умовах, їх самовільного переселення за межі мисливського угіддя, на сільгоспугіддя громадян

Люди скаржились на те, що дикі кабани протягом близько чотирьох років завдають значних збитків їх посівам, врожаям та пасовищам, і нема на це ніякої ради. Сільський голова Світлана Сидорук визначила необхідністю терміново направити клопотання керівнику ГО УТМР, керівнику ГО «Мисливсько-рибальський колектив «НАБОЛОЦЬКИЙ», Волинській обласній екологічній інспекції з проханням провести обстеження утримання диких тварин у вище названому мисливському угідді. Про це повідомляє на сторінці у фейсбуці Сошичненська ОТГ.

А Віктор Семенюк зазначив, що потрібно негайно провести відповідні дії по збереженню людських врожаїв від псування дикими тваринами, оскільки, на полях ще багато кукурудзи, моркви, буряка та й озимину вже почали сіяти.

А Віктор Семенюк зазначив, що потрібно негайно провести відповідні дії по збереженню людських врожаїв від псування дикими тваринами, оскільки, на полях ще багато кукурудзи, моркви, буряка та й озимину вже почали сіяти. Для цього запропонував утворити групу швидкого реагування, яка невідкладно вже провела обстеження псування тваринами людських угідь з використанням фотоматеріалів для подальшого складання актів та подання їх у відповідні виконавчі органи.

Разом з депутатом сільської ради Віктором Швораком, заявниками– жителями села Сошичне, після закінчення засідання комісії провели обстеження завданої шкоди людським врожаям. Далі матеріали будуть направлені у відповідні виконавчі структури для реагування.

 

 

Telegram Channel