Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Канада і Велика Британія запровадили санкції проти режиму Лукашенка

І правильно!

Фото unn.com.ua

Канада і Велика Британія запровадили санкції проти режиму Лукашенка

Відповідну заяву розміщено на сайті МЗС Канади

Канада і Велика Британія запровадили санкції проти офіційних осіб уряду Білорусі, включаючи самопроголошеного президента Александра Лукашенка.

Як повідомляє «Європейська правда», відповідну заяву розміщено на сайті МЗС Канади.

У координації зі Сполученим Королівством і на підтримку народу Білорусі Канада вводить санкції проти офіційних осіб уряду Білорусі, включаючи Александра Лукашенка.

«У координації зі Сполученим Королівством і на підтримку народу Білорусі Канада вводить санкції проти офіційних осіб уряду Білорусі, включаючи Александра Лукашенка. Ці дії вчиняються відповідно до Закону про спеціальні економічні заходи», - йдеться в заяві.

У документі зазначається, що після фальсифікованих президентських виборів в серпні 2020 року уряд Білорусі проводить систематичну кампанію репресій і державного насильства проти учасників громадських протестів і діяльності опозиційних груп.

Міністр закордонних справ Британії Домінік Рааб заявив про введення санкцій стосовно Лукашенка і семи інших офіційних осіб, серед яких старший син Лукашенка Віктор, який має посаду радника з національної безпеки, і голова МВС, повідомляє Reuters.

«Існує зникаюче вікно, щоб вплинути на те, що відбувається в Білорусі, і ми вважаємо, що настав час діяти вже зараз. Перш за все, повинна бути ціна за порушення прав людини, які ми спостерігали, і за шахрайський підхід до цих виборів», - сказав Рааб.

Telegram Channel