Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Європейська Солідарність» вимагає порушити кримінальну справу щодо Фокіна за фактом державної зради

Вітольд Фокін.

Фото УП.

«Європейська Солідарність» вимагає порушити кримінальну справу щодо Фокіна за фактом державної зради

«Європейська Солідарність» звертається до СБУ і ДБР з вимогою негайно відкрити кримінальне провадження за фактом державної зради, ст.110-111 КК України щодо Вітольда Фокіна

Про це у Facebook повідомила співголова фракції,  Уповноважена Президента України з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях (2014-2019 рр) Ірина Геращенко. Вона зазначила, що Фокін відверто працює на країну-агресора, а не на мирне врегулювання.

«З подивом читаю заяви «слуг», що, мовляв, бздури Фокіна – це його особисті бздури, а не офіційна позиція влади. Це неправда. В ТКГ немає особистих бздур, переговорники перед кожним засіданням ТКГ отримують директиви. Під підпис. Від МЗС. Принаймні, так було в попередні роки, коли в переговорну групу входили не клоуни. А МЗС супроводжувала процес, а не грала в страуса», – зауважила Ірина Геращенко.

«До речі, де заяви МЗС по Фокіну? Як тепер нашим дипломатам в ООН, Раді Європи, на всіх майданчиках доводити факт російської присутності, якщо офіційні переговорники її не помічають? Немає і реакції самого Зеленського, отже, це і його позиція»

«До речі, де заяви МЗС по Фокіну? Як тепер нашим дипломатам в ООН, Раді Європи, на всіх майданчиках доводити факт російської присутності, якщо офіційні переговорники її не помічають? Немає і реакції самого Зеленського, отже, це і його позиція», – переконана Ірина Геращенко.

«Є реакція Авакова. Але заяви у фб – це доля опозиції. Силові і спеціальні стуктури, якщо вони ще існують в країні, мають негайно порушити кримінальну справу за статтею 111 КК. Це державна зрада. Плювати на могили тисяч наших загиблих від рук російських окупантів воїнів – це зрада», – наголошує співголова фракції «Європейська Солідарність».

Нагадаємо, перший заступник глави української делегації в ТКГ Вітольд Фокін заявив, що поки не бачив підтверджень того, що на Донбасі воюють Україна і Росія. 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel