Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Велике свято на нашій Динамівській вулиці: підопічні Луческу знищують «Гент» і дарують Україні лігочемпіонівську осінь!

Лобановському, певно, сподобалося б - тож і ультрас час забувати про своє несприйняття Луческу...

Фото dynamomania.com

Велике свято на нашій Динамівській вулиці: підопічні Луческу знищують «Гент» і дарують Україні лігочемпіонівську осінь!

Кияни відвантажили у ворота бельгійців три «сухих» м'ячі. Проте серйозні зауваження до гри віцечемпіонів України таки залишаються...

«Динамо» (Київ, Україна) – «Гент» (Гент, Бельгія) – 3:0 (1:0 – Віталій Буяльський, 9 хв.; 2:0 – Карлос де Пена, 36 хв. (з пенальті); 3:0 – Жерсон Родрігеш, 49 хв. (з пенальті))

Ліга чемпіонів УЄФА. Раунд плей-офф. Матч-відповідь. 29 вересня 2020 року. Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». Без глядачів. Головний суддя Шимон Марциняк (Польща).

Шість днів тому в Бельгії кияни (за доволі посередньої гри) здобули доволі перспективний результат: перемогу з рахунком 2:1. Це означало, що «Генту» треба забивати у ворота «Динамо», щонайменше, двічі.

Щоправда, вже у першому таймі двічі забили господарі поля. Нещасливою для бельгійців знову стала дев'ята хвилина поєдинку. Цього разу з передачі Владислава Супряги забив Віталій Буяльський (у Генті було навпаки). Взяття воріт видалося шедеврально красивим: Буяльський віддав на Супрягу, той повернув – і Віталій п'ятою переправив м'яча у ворота Даві Руфа!

Після трьох поспіль фіаско у кваліфікації ЛЧ, «Динамо» таки робить це і здобуває путівку в груповий етап!

А вже ближче до перерви рахунок з пенальті подвоїв невгамовний уругваєць Карлос де Пена (автор другого голу киян і в першому поєдинку!).

Тож на другий тайм «Гент» виходив із розумінням того, що забивати треба вже тричі. А швидше за все, навіть із усвідомленням того факту, що путівка в груповий етап ЛЧ вже майже в руках їхніх суперників...

Так воно й сталося. Вже в дебюті другого тайму «Динамо» заробляє ще один пенальті, який реалізовує наш славний козак із самісінької Люксембуржщини Жерсон Родрігеш. Який, до речі, святкуючи взяття воріт... поцілував емблему Ліги чемпіонів на рукаві своєї футболки. Воно й зрозуміло, ще кілька місяців тому Жерсонові подібне могло хіба лиш снитися.

Після трьох поспіль фіаско у кваліфікації ЛЧ, «Динамо» таки робить це і здобуває путівку в груповий етап! А 75-річний Мірча Луческу, якого зовсім недавно більшість уболівальників киян відверто не сприймали, вже потроху вибивається в когорту кращих тренерів команди епохи, яка настала після відходу Великого ВВЛ...

До речі, Мірча Луческу б'є, здавалося б, вічний рекорд німця Юппа Гайнкеса, який свого часу востаннє виводив мюнхенську «Баварію» на матч Ліги чемпіонів на порозі свого 73-річчя. Мірчі Луческу, нагадаємо, 29 липня виповнилося 75...


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel