Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Майже третина українців не підтримує укрупнення районів

Частина громадян не розуміє суті реформи.

Фото glavcom.ua.

Майже третина українців не підтримує укрупнення районів

А 36% ще не визначилися і спостерігатимуть за втіленням цього рішення на практиці

В Україні майже 30% респондентів не підтримують укрупнення районів. Про це сказав аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Петро Бурковський, презентуючи в «Укрінформі» результати дослідження громадської думки населення про реформу децентралізації.

Люди будуть визначатися зі своєю точкою зору, коли будуть бачити результати - це теж непогано. Це зважена позиція.

«Ми проводили опитування у серпні, а в липні Верховна Рада після Кабміну прийняла рішення про укрупнення районів. Ми вирішили запитати, чи взагалі люди обізнані про це і як вони до цього ставляться - до укрупнення районів. В цілому підсумки такі, що більшість громадян про це знає. Близько третини, 29% українців кажуть, що вони навіть знають, які нові райони будуть в їхніх областях, а практично 48% кажуть, що чули про це в загальних рисах, не чув лише кожен п’ятий з опитаних. Тобто, в принципі розголос широкий і можна сказати - приклад непоганий інформаційної роботи щодо того, що буде ухвалено таке рішення», - зазначив Бурковський.

Водночас, додав він, на запитання, чи підтримують вони рішення уряду та парламенту про укрупнення районів, більше третини громадян - 36% - заявили, що подивляться, як це рішення буде втілюватися і до яких наслідків воно призведе.

«Люди будуть визначатися зі своєю точкою зору, коли будуть бачити результати - це теж непогано. Це зважена позиція. Є певна частка громадян, близько 17%, які дають аванс довіри, кредит довіри владі й кажуть, що вони підтримують це рішення про укрупнення районів, і не виключено, що це якась частка з тих громадян, котрі знають, які будуть райони, і можливо, в певних регіонах це укрупнення буде позитивним чинником для розвитку місцевих громадян і для розвитку цих територій», - розповів Бурковський.

Однак близько 30% громадян не підтримують укрупнення районів, поінформував експерт.

За його словами, такі результати можуть залежати від багатьох чинників, у тому числі й ставлення до чинної влади.

«Це можуть бути люди, які голосують за опозиційні політичні сили і тому вони в принципі не підтримують, що б чинний уряд не запропонував.

Це теж позиція, з якою варто рахуватися. І 17% теж фактично вирішили не відповідати на це питання, або не розуміють, що до чого», - додав експерт.

Нагадаємо, маневичани вийшли на мітинг, щоб урятувати свій район.

Telegram Channel