Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
З ким працюватиме Шиба в міській раді, коли стане мером Луцька (Відео)

Кандидат планує співпрацювати з усіма політичними силами міськради.

Фото з особистого архіву Богдана ШИБИ.

З ким працюватиме Шиба в міській раді, коли стане мером Луцька (Відео)

Кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба розповів, як ставиться до партії «Слуга народу» та з якими політичними партіями працюватиме в міськраді у разі перемоги на виборах

Про це Шиба розповів в інтерв’ю журналістам Олегу Криштофу та Анастасії Качині.

Богдан Шиба, який йде на вибори шляхом самовисування, сказав, що до всіх політичних сил, за якими стоять магнати, ставиться як до політичних суперників.

Партія «Слуга народу», за словами Шиби, не має нових облич та нових ідей, які «Слуги» декларували раніше.

Там в основі не ідеологія, як в нормальної партії, а там стоїть схема взяття під контроль влади: чи на центральному рівні, чи на місцевому, чи на регіональному.

«Є тільки така стара і дуже вже засмальцьована схема, що треба вкласти великі гроші, і люди нікуди не подінуться – проголосують. Це дуже неприємно, тому що в такий спосіб взято під контроль практично всі більш-менш перспективні політичні проєкти. Я так кажу, тому що в Україні важко їх називати партіями. Там в основі не ідеологія, як в нормальної партії, а там стоїть схема взяття під контроль влади: чи на центральному рівні, чи на місцевому, чи на регіональному», – сказав Шиба.

Також кандидат на посаду Луцького міського голови розповів про те, з якими політичними силами працюватиме у міськраді, коли стане мером Луцька.

«Я буду співпрацювати з усіма політичними силами, які пройдуть вибори і будуть мати своє депутатське представництво в міській раді. Так само було в 2006 році. Партія «Батьківщина», міська організація, мала свого кандидата на вибори. Він програв, але партія отримала більшість в міській раді – більш ніж 50% депутатів. Тоді в «Батьківщини» було бажання контролювати все, забирати всі портфелі і в міській раді, і у виконкомі – всі посади. Але, напевно, тому, що я мав вже достатньо серйозний політичний досвід, і господарський, і адміністративний, то в результаті всі фракції, які пройшли до міської ради, отримали портфелі голів комісій. Навіть Партія регіонів, здається, тоді мала аж два депутати, але все одно отримала одну комісію і мала посаду голови комісії. Це було зроблено для того, щоб всі групи і фракції працювали на місто», – розповів Шиба.

Також, незважаючи на те, що партія «Батьківщина» мала абсолютну більшість, виконком був сформований не політичним.

«Тільки люди, які більше займаються господарською роботою, входили до виконкому. Там не було жодних політичних баталій. Якщо мені доведеться займатися цією роботою, то я, власне, саме так і вчинятиму», – сказав кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба.

Telegram Channel