Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Марина Порошенко розповіла про чоловіка, хворого на  COVID-19, і критичну ситуацію в столичних лікарнях (Відео)

Політик назвала ситуацію в медицині катастрофічною.

Скрін із відео зі сторінки Марини Порошенко у Facebook.

Марина Порошенко розповіла про чоловіка, хворого на COVID-19, і критичну ситуацію в столичних лікарнях (Відео)

Колишня перша леді заявила, що влада втратила контроль над епідемією коронавірусу

Зазначивши, що Петро Порошенко госпіталізований в одну із київських лікарень, Марина  Анатоліївна проаналізувала ситуацію в столиці щодо боротьби із хворобою.

Про це Марина Порошенко повідомила у фейсбуці.

Лікарі вже на межі виснаження, хоч роблять все можливе. В лікарнях не вистачає ліжок для хворих на короновірус, кисневих концентраторів, реанімаційного обладнання. А зі спеціального фонду АнтиКовід не закуплено навіть жодного апарату ШВЛ.

«З самого початку епідемії коронавірусу наш фонд ще навесні переорієнтував свою діяльність на боротьбу з COVID-19. І забезпечував захисні костюми, маски, противірусні окуляри, пульсоксиметри, постачав  сучасні цифрові рентген-апарати і нові апарати ШВЛ, ремонтував непрацюючі», – нагадала Марина Порошенко.

Вона наголосила, що за півроку з початку пандемії влада жодних висновків не зробила. «І маємо результат: лікарі вже на межі виснаження, хоч роблять все можливе. В лікарнях не вистачає ліжок для хворих на короновірус, кисневих концентраторів, реанімаційного обладнання. А зі спеціального фонду АнтиКовід не закуплено навіть жодного апарату ШВЛ», – констатує Марина Порошенко.

«Поки гроші витрачали на все що завгодно, окрім медицини, влада повністю втратила контроль над протидією пандемії. Ми розуміємо, що в діючих умовах всі сили держави мають бути спрямовані на оснащення лікарень і забезпечення системи охорони здоров’я. Ми послідовно будемо над цим працювати», – говорить Порошенко.

Вона зауважує, що зараз українцям, на жаль, доводиться розраховувати тільки на себе і на благодійників. «Тому ще раз прошу кожного: користуйтесь масками, обробляйте руки і дотримуйтесь соціальної дистанції», – закликала Марина Порошенко. Вона побажала всім здоров’я.

Читайте також: Волинська бригада в селі на Луганщині облаштувала їдальню для місцевих.

Telegram Channel