Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У церкві на Волині провів службу скандальний священник, який вітав Путіна (Фото)

Що зумовило візит священника.

Фото інтернет-видання "Буг".

У церкві на Волині провів службу скандальний священник, який вітав Путіна (Фото)

Люди занепоєні, і хочуть провести інвентаризацію

Сьогодні, 4 жовтня у храмі села Галинівка Оваднівської ОТГ, що у Володимир-Волинському районі, богослужіння здійснив священник Олексій Шаран, який «прославився» тим, що привітав Володимира Путіна у фейсбуці.

Мешканці села, які є прихильниками ПЦУ, обурилися таким візитом Шарана до храму. Після богослужіння, спеціально створена комісія планує провести у храмі інвентаризацію (опис майна і матеріальних цінностей).

Про це пише «Буг».

Передісторія конфлікту була такою: після того, як про привітання Шараном Путіна дізналися мешканці Галинівки, 9 серпня у селі ініціювали збори громади, на яких проголосували за перехід до ПЦУ. В цей же день Володимир-Волинська єпархія УПЦ направила служити в храм іншого священника Юрія.

Про отця Шарана в селі не чули, не знали навіть, де він є. Припускають, що ховався від народного гніву. Втім, сьогодні, 4 жовтня, він раптом завітав до церкви...

З того часу про отця Шарана в селі не чули, не знали навіть, де він є. Припускають, що ховався від народного гніву. Втім, сьогодні, 4 жовтня, він раптом завітав до храму і навіть здійснив там богослужіння. Це мешканцям Галинівки, які є прихильниками ПЦУ, не сподобалося.

Під храмом зібралися люди, приїхали і правохооронці. Проте отець Шаран вів богослужіння в храмі дуже довго.

 

 

22 вересня там відбулися установчі збори нової парафіяльної ради. Головою нової ради обрали Ярослава Демчишина. Він розповів, що після візиту колишнього настоятеля планують провести в храмі інвентаризацію, щоб передати майно і матеріальні цінності новій парафіяльній раді. Проте наразі цього зробити не можуть, адже їх не пускають до вівтаря храму.

«Намагаємось проводити інвентаризацію майна, священник (отець Олексій Шаран, – ред.) перешкоджає, відштовхував адвоката, який допомагав нам юридично правильно все провести. Також священник каже, що ці збори не є правомірними, оскільки збори повинен збирати особисто він як настоятель храму, хоча статут, який зараз діє в храмі, передбачає і скликання зборів ініціативною групою, яка зареєструвалась і має таке відповідне право», – розповідає Демчишин.

Ярославу Демчишину у єпархії УПЦ повідомили, що Олексій Шаран від обов’язків відсторонений та не має права там перебувати. Секретар єпарїхії зазначив, що на його місце був призначений отець Юрій.

На місці події охорону порядку забезпечували правоохоронці.

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Інтернет-видання "Буг".
Telegram Channel