Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Лучанка організувала благодійну акцію, щоб зібрати кошти на каталог робіт сина-художника

Благодійна акція проходила в головному корпусі СНУ імені Лесі Українки.

Фото Сергія Наумука.

Лучанка організувала благодійну акцію, щоб зібрати кошти на каталог робіт сина-художника

Благодійна акція пройшла у СНУ імені Лесі Українки

У Луцьку в головному корпусі СНУ імені Лесі Українки пройшла благодійна акція. Організувала її співробітниця університетської бібліотеки Світлана Кресак. 

Охочі могли купити декоративні свічки, виготовлені регентом хору храму Віри, Надії і Любові і їх матері Софії Людмилою Іщук, диски з піснями самої пані Світлани та ляльки-мотанки. Якщо за свічку просили 15 гривень, то ляльки-мотанки, виготовлені у Волинському Акме-Університеті під керівництвом Наталії Градиської та Катерина Маркевич, віддавали за 300 гривень. Хоча організатори одразу зізнавалися, що готові й уступити, якщо покупець проситиме.

Усі кошти збирали для видання каталогу творів молодого луцького художника Ігоря Кресака. Деякі його роботи можна було оглянути на виставці.

Усі кошти збирали для видання каталогу творів молодого луцького художника Ігоря Кресака. Деякі його роботи можна було оглянути на виставці. Окремі малюнки Ігря Кресака мають якраво виражений 3D-ефект. Його роботи порівнюють з творчістю французького художника ХХ століття Віктора Вазарелі.

– Це благодійна акція. Мій Ігор з самого дитинства мав бажання малювати. Потім навчався на художника-оформлювача, але за станом здров’я мусив покинути навчання і самотужки навчався. Вивчав необхідну літературу, спілкувався з художниками. Луцька художниця Зіновія Рубан сказала, що Ігор прийшов у малярство уже як самостійна людина з власним баченням та творчим обличчям. Він має феноменальну пам’ять: раз побачивши натюрморт може намалювати його по пам’яті. Хочемо зібрати гроші для видання каталогу робіт Ігоря. Він мріє побачити цю книжку, – розповіла Світлана Кресак.

Каталог уже готує луцьке видавництво «Терен». До друку матеріал готувала Валентина Гончарова. Аби видання побачило світ, потрібно близько 20 тисяч гривень.

Охочі посприяти виданню каталога можуть перерахувати кошти на картку ПриватБанку 5168 7573 8211 0866 на ім’я Світлани Олександрівни Кресак (призначення - безповоротна благодійна допомога).


Світлина не передає всього ефекту робіт Ігоря Кресака.

На продаж виставили й диски Світлани Кресак.

Світлана Кресак та її колежанка, слухачка Волинського Акме-Університету Тамара Іванівна.
 
 

Декоративну свічку можна було купити за 15 гривень.
 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel