Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
США пояснили наслідки санкцій проти Деркача, назвавши його агентом Росії (Відео)

Андрій Деркач - проросійський нардеп, якого США прямо називають кремлівським шпигуном.

Фото Радіо Свобода.

США пояснили наслідки санкцій проти Деркача, назвавши його агентом Росії (Відео)

Посольство Сполучених Штатів Америки пояснило, що санкції, запроваджені проти українського нардепа Андрія Деркача, можуть позначитися на близьких до нього особах та бізнесах

Про це заявив речник посольства США Деніел Лангенкемп, пише УП з посиланням на сайт посольства.

 У заяві, зокрема, йдеться: «10 вересня Сполучені Штати запровадили санкції проти Андрія Деркача та інших російських агентів за спробу вплинути на виборчий процес у США.

Деркач підтримує тісні зв’язки з російськими спецслужбами та вже понад 10 років служить активним російським агентом, використовуючи маніпуляції та обман для спроби вплинути на вибори в США та деінде у світі.

Іноді ми отримуємо запитання: «Якщо я часто веду бізнес із кимось, до кого застосовано санкції, чи слід мені непокоїтись?». Відповідь: «Так».

Сьогодні ми хотіли б нагадати приватним особам та компаніям, що означають ці санкції.

Іноді ми отримуємо запитання: «Якщо я часто веду бізнес із кимось, до кого застосовано санкції, чи слід мені непокоїтись?». Відповідь: «Так». Особи, які надають матеріальну підтримку підсанкційним особам та/або організаціям, можуть самі стати об’єктом санкцій.

Крім того, відповідь на запитання: «Чи можуть санкції проти фізичної особи вплинути на бізнес, яким він або вона володіє?», — теж буде «так». Юридичні особи, що належать заблокованій персоні, також можуть вважатися заблокованими.

Майно та частки у власності такого суб’єкта господарювання блокуються незалежно від того, чи перелічено саме цю юрособу в додатку до Виконавчого розпорядження або іншим чином внесено до Списку спеціально призначених громадян та заблокованих осіб».

Лангенкемп наголосив, що США «залишатимуться пильними у своїх зусиллях підтримувати цілісність нашої демократії, та продовжуватимуть використовувати всі наявні у нас інструменти для протидії діяльності, подібній до або пов’язаній із діяльністю Андрія Деркача чи інших підсанкційних осіб».

 

Telegram Channel