Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Як порушують закон про передвиборну агітацію кандидати на владні крісла

Станом на 4 жовтня спостерігачі вже 27 разів повідомляли правоохоронців про виборчі порушення.

Фото Суспільного.

Як порушують закон про передвиборну агітацію кандидати на владні крісла

Фіксували зовнішню рекламу, яка не містила маркування

Нацполіція Волині склала 12 адміністративних протоколів про порушення виборчого законодавства. Про це Суспільному розповіла координаторка мережі спостерігачів ОПОРА Катерина Шарпата.

Станом на 4 жовтня спостерігачі вже 27 разів повідомляли правоохоронців про виборчі порушення. Майже 90% з них стосувалися порушень правил агітації з боку суб’єктів виборчого процесу, або політичних партій, зареєстрованих, або потенційних кандидатів.

«Ми фіксували зовнішню рекламу, яка не містила маркування. Зокрема, не було зазначено відомостей про установу, що здійснила друк, тираж, замовника і відповідальну за друк особу. Також було виявлено кілька фактів розміщеної друкованої агітаційної продукції у місцях, які суперечать виборчому законодавству», - розповіла Катерина Шарпата.

Найбільше у Луцьку - 14. У Ковельському і Володимир-Волинському районах спостерігачі зафіксували по 4 порушення агітації.

Про усі зафіксовані спостерігачами порушення ОПОРА повідомляє поліцію. Правоохоронці зареєстрували загалом 48 подій. Найбільше у Луцьку - 14. У Ковельському і Володимир-Волинському районах спостерігачі зафіксували по 4 порушення агітації.

10 з 12 адмінпротоколів складено за статтею 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про здійснення передвиборчої агітації особою, яка немає права агітувати, агітує з порушенням строків чи в заборонених місцях. Максимальний штраф за такі порушення - 1360 гривень.

Telegram Channel