Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Луцьк, Полтава, Київ: голова Нацполіції розповів, чи пов’язані теракти

Захоплений автобус у Луцьку.

Фото УНІАН.

Луцьк, Полтава, Київ: голова Нацполіції розповів, чи пов’язані теракти

За словами Клименка, терористичні акти із захопленням заручників, які відбулися влітку, були не ідентичні, тому правоохоронці у всіх трьох випадках діяли по-різному

Ситуації з мінуванням об'єктів в Україні відбуваються практично щотижня, а сплеск терористичних актів із захопленням заручників влітку цього року ніяк не пов'язаний зі спецопераціями Національної поліції.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів глава Нацполіції Ігор Клименко, передає УНІАН.

Терористичні акти із захопленням заручників у Луцьку, Полтаві та Києві були не ідентичні, тому правоохоронці у всіх трьох випадках діяли по-різному.

 

«Я можу сказати, що Нацполіція точно ніяких спецоперацій не проводила. Такі ситуації з вибухами були не тільки в Києві, у нас вибухівка закладається практично щотижня. Дуже часто це роблять люди, які мають проблеми з психічним здоров'ям. Наприклад, той же полтавський терорист. Як і луцький терорист. Але в більшості випадків це просто злочинці, які хочуть або когось налякати, або якісь свої злочинні наміри реалізувати», - пояснив він.

За словами Клименка, терористичні акти із захопленням заручників у Луцьку, Полтаві та Києві були не ідентичні, тому правоохоронці у всіх трьох випадках діяли по-різному.

 

 

«Щодо ситуації в Луцьку, то там люди в захопленому автобусі сиділи до останньої хвилини, і я вважаю, що ми і СБУ спрацювали ефективно. Так, наприклад, у Києві в банку був один заручник, а в Луцьку їх було понад десять. По-друге, в Києві ми бачили заручників і терориста через вікна, а в Луцьку всі штори були закриті», - нагадав глава Нацполіції.

Також він уточнив, чому переговорами з терористом у Луцьку займалася поліція, а не Антитерористичний центр СБУ.

«Першими на місце приїхали поліцейські. Тому вони і почали цю операцію до прибуття співробітників СБУ, а потім це була вже спільна операція», - сказав він.

Нагадамо, вранці 21 липня в Луцьку озброєний Максим Кривош захопив рейсовий автобус з пасажирами. У заручниках опинилися 13 осіб. Увечері всі захоплені громадяни були звільнені, а чоловік затриманий. Кривошу 44 роки, він двічі судимий. 23 липня суд обрав Кривошу запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави. Йому інкримінують вчинення терористичного акту, захоплення і утримання осіб в якості заручників із загрозою знищення людей, посягання на життя співробітника правоохоронного органу, а також незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч.1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України). У суді Кривош назвав свій вчинок перфомансом.


 



 

Джерело: УНІАН
Telegram Channel